12-10-2022: Op de dag dat wij Lisha, Lewa en Limber, dochters van onze Zarka en onze Raptor, feliciteren met hun 13e verjaardag, brengen wij een verschrikkelijk bericht

Omdat onlangs in zowel het eerste nestje van Sirrush als in het tweede nestje van Sirrush bij een nakomeling de diagnose Pannus is gesteld, hadden wij besloten om niet met Vixen, dochter van Sirrush uit haar derde nestje te gaan fokken. Dit omdat er nog geen mogelijkheid is om op Pannus te testen en we dus geen garantie zouden krijgen dat Vixen het niet zou doorgeven aan haar nakomelingen.

En omdat de loopsheden van Vixen niet verliepen zoals we gewend zijn in onze bloedlijn, hadden we besloten om Vixen te laten steriliseren.

Afgelopen maandag vond de sterilisatie plaats. De operatie verliep goed, er waren geen afwijkingen waarneembaar. Na een tijdje begon Vixen langzaamaan wakker te worden. Toen wij informeerden naar hoe het met Vixen ging, kregen we te horen dat alles supergoed verliep.

Maar, nog geen kwartier nadat wij te horen hadden gekregen dat alles supergoed verliep, belde de dierenarts ons op. Wij wisten gelijk, dit is niet goed. En het was meer dan niet goed, we kregen het meest verschrikkelijke bericht ooit: Vixen was overleden ten gevolge van een hartstilstand.

Onze wereld stortte in en is nog steeds ingestort.

Wij kunnen er nog steeds niet bij dat onze bijzondere Vixen een sterretje is geworden. Wij zijn kapot, kapot van verdriet.

Een eerbetoon aan haar veel te korte leventje, vorige week werd ze pas 3 jaar, kunnen wij nu nog niet maken, bij elke foto die we van haar zien janken we de boel bij elkaar.

Oh lieve, bijzondere Vixen. We hadden zo met jou afgesproken dat we samen oud zouden gaan worden, dat je minstens net zo oud zou gaan worden als je oma Ghinjo. Jij was zo beschermend naar ons toe…waarom konden wij jou niet beschermen tegen de dood?

Categorieën: Nieuws