19-03-2022: Een kleine survivaltocht in Exloo

Dat was het vandaag wel.

We moesten vanochtend even bij een goede schoenenzaak in Exloo zijn, dus dat hebben we maar gelijk gecombineerd met een wandeling door de mooie natuur aldaar. Er zijn daar meerdere mooie wandelroutes te lopen, voor vandaag hadden we er eentje uitgezocht van 7½ kilometer…eentje die we met onze vier Stars zouden gaan lopen. Geen korte route, maar ook een niet al te lange route…want dat had een reden…

Omdat we het onze hoogbejaarde Ghinjo niet aan kunnen doen om de route van 7½ kilometer aan één stuk mee te lopen, hebben we voor haar speciaal een opvouwbare bolderkar aangeschaft, eentje welke ook makkelijk in onze auto is mee te nemen, zodat ze met tussenpozen kan wandelen of in de bolderkar kan.

En vandaag was de grote test: zou Ghinjo het fijn vinden om, met tussenpozen, in deze bolderkar rustig te blijven zitten/liggen? Zou de bolderkar een beetje bosbestendig zijn? Zou het te doen zijn? Wandelen met vier honden én een bolderkar erbij ?

Nou…het antwoord is…het was goed te doen, al was het op sommige momenten aardig aanpoten en met het stralende zonnetje erbij was het soms flink zweten geblazen als Ghinjo in de bolderkar zat/lag! En Ghinjo? Die voelde zich de koningin zelve als ze in de bolderkar zat of lag…lekker ontspannend om haar heen kijken…ondertussen wel haar roedel in gaten houdend.

Op pad…in dit gebied gold een aanlijnplicht…en ja, daar houden wij ons aan! Respect voor de natuur!
Wachten tot de bolderkar ook de klim en afdaling heeft gemaakt
Voor we de heide verlaten en het bos in gaan…even een familiefotootje gemaakt
En nog maar een familiefotootje…de Stars zijn nog steeds “aangelijnd”
Tja…hij wil stoer zijn…dan mag ie ook én de bolderkar duwen met Ghinjo er in én Sirrush, Sabbat en Vixen aangelijnd rustig mee laten lopen
Leuk hoor, zo’n bolderkar mee…zeker als je dan via drie smalle boomstammen naar de overkant moet