20-11-2021: Vandaag maar weer eens gespeurd met al onze vijf Stars

Eerst met Ghinjo en Luchie naar het bos gegaan om te gaan speuren.

Het eerste spoor was ons oudje Ghinjo, een spoor van 750 meter. Ghinjo speurde op haar gemakkie, ze mag dan inmiddels wel hoogbejaard zijn…alle bochten pakte ze prima!

Daarna mocht Luchie aan de bak. Voor haar een spoor van 1 km. En Luchie had er zin in! Ze sleurde Ronald in hoog tempo foutloos over het spoor heen, onze topper!

Daarna nog even een fotootje gemaakt van onze twee bejaarde TopStars

Hierna Ghinjo en Luchie naar huis gebracht en Sirrush, Sabbat en Vixen in de auto gegooid. Voor hen hadden we een wandelroute van 8km uitgezocht welke we op konden splitsen in 3 sporen van ongeveer 2½ km.

Jonkie Vixen mocht als eerste. Nog niet eerder had zij een spoor van deze lengte gelopen, dus we waren wel benieuwd of ze het conditioneel zou vol houden. Vixen ging zeer goed van start. Na ongeveer een kilometer kwam ze op een kruising bij een brug waar er zes mogelijkheden waren voor een nieuw in te slaan pad, hier moest Vixen toch even aan de bak om de kruising goed uit te werken…naast de wind die alle kanten op waaide daar kreeg ze er ook nog even wat afleiding bij door een wel heel enthousiaste Jack Russel. Maar, we weten inmiddels dat Vixen, hoe moeilijk de situatie ook is, het juiste spoor wel weet te vinden…zo gebeurde ook nu en kon ze haar pad vervolgen. De rest van het 2½km lange spoor ging verder prima…en weten we dus dat ze conditioneel zo’n spoor heel goed aan kan al ging ze wel gelijk nadat ze Ronald, Sirrush en Sabbat gevonden had er even bij liggen om op haar gemakkie wat water te drinken.

Hierna mocht Sirrush aan de bak, zij mocht op zoek naar Saskia, Sabbat en Vixen. Ronald moest alle zeilen bij zetten om haar niet in een al te hoog tempo over het spoor heen te laten gaan, zoveel drift toonde Sirrush. Ondanks haar driften speurde ze foutloos over een spoor van gras, door bos, over straat en over zand! (Helaas is er alleen geen mooie speurfoto van haar).

Als laatste mocht Sabbat aan de bak. Hij gaat bewust als laatste, is hij alvast wat energie kwijt en dan kan Saskia hem ook nog een beetje houden. Ronald liep met Sirrush en Vixen voor hem een spoor uit van ook 2½km…waarbij een deel van het spoor door wel heel nat grasland ging. Maar, Sabbat wilde zo graag zijn roedel weer terug vinden, dat het vele water voor hem geen probleem was (voor Saskia was dit wel even wat anders).

Daarna konden we rustig uitlopend terug naar de auto en naar huis…eenmaal thuis moesten Ghinjo en Luchie natuurlijk nog aan de wandel, Sirrush, Sabbat en Vixen gingen natuurlijk ook nog even mee.

We zijn echt super trots op onze vijf Stars hoe goed ze gespeurd hebben!

En nu? Nu is er rust in huize Of Shinji’s Star! Allen hard gewerkt en nu moe en voldaan.