21-04-2022: Feestelijk Paasweekend voor Sirrush bij haar zoon The FC’s Dirk in de Ardennen

Afgelopen zaterdagochtend zat Sirrush al vroeg in de auto, want ze mocht met Saskia mee naar de Ardennen om daar drie dagen feest te gaan vieren met The FC’s Dirk en zijn baasje Shana.

Na een hele voorspoedige heenreis mocht Sirrush natuurlijk gelijk met Dirk mee aan de wandel. Vanaf de camping de heuvels op, het bos in. En tijdens deze wandeling liepen we veel langs een riviertje, dus er was waterpret genoeg voor Sirrush en Dirk. En waterpret betekent ook dat de volumeknop open gezet wordt, voordeel daarvan is dat het eventueel aanwezige wild in het bos het wel laat om dichterbij te komen. Na deze wandeling mochten Sirrush en Dirk mee het terras op, konden de vrouwtjes even van hun favoriete “water” genieten. En ’s avonds mochten Sirrush en Dirk ook mee een restaurant in, waar ze ook nog eens op de foto gezet werden door andere restaurantgangers.

Zondag maakten Sirrush en Dirk ook nog een mooie, lange wandeling. Bijna de hele wandeling hebben ze los kunnen lopen, alleen was er deze keer niet zoveel water voor ze. Maar de uitzichten waren wel prachtig (alleen daar hechtten Sirrush en Dirk geen waarde aan). En ook na deze wandeling werd er natuurlijk weer door de vrouwtjes een terrasje gepakt. En ja, ook toen werd duidelijk dat Sirrush en Dirk ervaren terrashonden zijn. Er kwamen namelijk zoveel honden voorbij gewandeld, groot en klein, maar ze reageerden op geen enkele hond, terwijl enkele honden die passeerden niet echt vriendelijk naar hen toe reageerden. En ’s avonds? Jasper, de vriend van Shana was ook inmiddels gearriveerd en de vrouwtjes hadden trek gekregen, dus gingen ze weer uit eten en natuurlijk mochten Sirrush en Dirk weer mee.

Maandag maakten Sirrush en Dirk nog voor ze weer huiswaarts moesten de meest mooie wandeling van de Ardennen. Heel veel water en veel klim- en klauterwerk voor de baasjes. Kortom, enorm genieten!

Shana en Dirk, heel erg bedankt voor wéér gigantisch leuke dagen samen met jullie in de Ardennen. En ja, we komen volgend jaar graag weer!

Zowel Saskia als Shana hebben leuke en mooie foto’s gemaakt tijdens deze drie feestelijke Paasdagen. Een kleine selectie hiervan vindt u hieronder. Maar, op de site van Shana en haar den Dirk staat ook een gigantisch mooie update die zeker de moeite van het bekijken waard is: https://odhdendirk.jimdosite.com/

De laatste foto die gemaakt werd was deze hieronder: Ook de oma van Shana ging met haar Aiko op de foto, zo mooi!

16-08-2021: Sirrush en Vixen mochten mee naar den Dirk in de Ardennen

Nadat Saskia vorig jaar met Sirrush op bezoek was geweest bij haar zoon den Dirk op zijn geregelde weekend-en vakantiebestemming in de Ardennen, was het deze keer de beurt aan Ronald om dat te doen. Ronald zou met Vixen daar een lang weekend gaan vieren, groot was de verbazing van Shana en Jasper dat bij hun aankomst ze niet alleen Vixen zagen, maar ook Sirrush.

Zaterdag en zondag werden er schitterende natuurwandelingen gemaakt en ook al was het warm, doordat we bijna continu in de schaduw in de bossen liepen en geregeld water tegen kwamen, was het voor de honden heel goed te doen en was het voor hun gewoon één groot feest. Het enthousiasme van de honden was enorm, helemaal als er weer een beek veelal met kleine stroomversnellingen aangetroffen werd, maar de baasjes genoten ook enorm van dat enthousiasme. Met name de wandeling op zondag in de bossen van Achouffe was er één met geregeld een behoorlijk survivalgehalte. Dirk, Sirrush en Vixen hadden daar geen enkele moeite mee, die waren op die momenten echte klimgeiten, het was voor Ronald één van de allermooiste wandelingen welke hij ooit meegemaakt had volgens hemzelf.

Shana, Jasper en Tinneke, heel erg bedankt voor de ontvangst, verblijf en verwennerij, het was een absoluut topweekend !!!

Hieronder staan de foto’s welke Ronald gemaakt heeft. Shana heeft op haar site echt een geweldig mooie update geplaatst, zeker de moeite van het bekijken waard!

https://odhdendirk.jimdosite.com/

De eerste beek is gevonden, al vrij snel na de start van de wandeling vanaf de camping.
De stokken konden natuurlijk niet groot genoeg zijn, Vixen lijkt wat dat betreft behoorlijk op Sabbat.
Een rustmoment onderweg.
De wandeling bij Achouffe, ook hier al snel water en dus genieten voor de watermonsters.
Allez Jasper, ga je nog wat in het water gooien ?
Typisch den Dirk, zodra er grote plassen modder of water aangetroffen worden, dan gaat hij daar in liggen.
Alle drie de Stars moeten maar even af voor een fotomoment.
Vixen op een helling in een klein stuk open veld.
En weer een volgende beek.
Ja, Dirk, die stok is van MIJ !
De brouwerij van la Chouffe, de kriek-versie was wel heel erg lekker (en ook sterk).