07-07-2019: Dogsurvival Zeewolde

Gisteren werd ‘ie weer gehouden, de dogsurvival in Zeewolde. En zo gaaf…er hadden zich maar liefst 15 Starretjes, waaronder alle T-Stars, ingeschreven! En zo deden we met jong en oud (de jongste Stardeelnemer was 18 jaar, de oudste Stardeelnemer was maar liefst 67 jaar!) weer mee aan de grootste dogsurvival van het land.

Wat hebben we weer een lol gehad om en met elkaar, om en met de Starretjes en om en met de mensen die waren gekomen om ons aan te moedigen en om foto’s te maken. En dankzij al hun foto’s hebben we een leuk filmpje in elkaar kunnen zetten zodat u ook mee kunt genieten van alle pret die wij met elkaar hebben gehad. En Jessica, medesurvivalstar, heeft de hele survival gefilmd met een action-camera. Daar heeft zij een mooi filmpje van gemaakt waarvan ook u mag mee genieten.

U kunt de filmpjes bekijken door op de twee foto’s hieronder te klikken.

Klik op de foto om naar het eerste filmpje te gaan
Klik op de foto om naar het filmpje te gaan wat Jessica heeft gemaakt met haar action-camera

24-09-2018: Dogsurvival in Delft

Eén voordeeltje van de vroegtijdige geboorte van de Uglies was dat ik, Saskia, toch met Luchie en Sabbat naar de dogsurvival in Delft kon. Ik zou natuurlijk met Sabbat lopen, Mike zou met Luchie de survival doen.

Helaas was er deze survival geen Star-team ingeschreven (waar zijn al die fanatieke Starretjes gebleven?). Mariette deed nog wel met Qarun-Sam (zoon Ghinjo x Nick) en The Feyenoord Champion Tonny-Fenne (dochter Sirrush x Grizzly) mee, maar zij liepen natuurlijk in de fanatieke klasse, terwijl wij met Luchie en Sabbat het gewoon rustig aan deden in de recreantenklasse. Het leuke was ook dat Kevin en Ingrid ook met ons mee liepen, zij het niet met hond, maar wel met fototoestel. En ondanks dat het zo goed als de gehele survivaltocht behoorlijk regende en er zelfs een klap onweer viel, hebben ze leuke foto’s kunnen maken. Voor hen was de regen natuurlijk extra vervelend: zij waren uiteindelijk net zo nat als Mike en ik zelf…

In vergelijk met andere survivals die we al gelopen hebben, was dit niet een survival met zware of moeilijke onderdelen, qua uitdaging vonden wij hem een beetje tegen vallen. Maar, zo met zijn zessen hebben we volop lol gehad en dat is toch het belangrijkste van zo’n survival.

Geniet mee van de foto’s!

10-07-2018: Dogsurvival in Zeewolde, deel 2

Jessica, mede surival-Star, heeft ook nog een leuk filmpje in elkaar gezet over de survival, welke zij vanaf haar borst heeft gefilmd met een actioncam…dit geeft natuurlijk een heel ander beeld van de survival. Wij zouden zeggen: kijk en geniet weer!

08-07-2018: Dogsurvival in Zeewolde

We hebben er lang naar uit gekeken: De dogsurvival in Zeewolde, welke gisteren gehouden werd.
Met een fanatieke groep Starretjes namen wij deel aan deze survival: Mariëtte met Qarun-Sam in de wedstrijdklasse en in de groepsklasse: Annelies met Lisha, Tina met Nolcha, Leroy met Qamy-Lynn, Charles met Shinju-Shinji en Jessica met Winter. Zelf namen wij Luchie, Sirrush en Sabbat deel. Een familielid van ons zou met Luchie lopen…maar, enkele uren voor de survival moest hij zich afmelden wegens een migraine-aanval (zou hij het niet aangedurfd hebben?)…maar, gelukkig wilde Jeronne (het kleine baasje van Ghiva-Lupa en Slayer) wel met Luchie lopen. Aan de start merkten wij alleen dat Luchie onrustiger was als Sirrush, dus mocht Jeronne met Sirrush lopen, Ronald startte met Luchie en Saskia met Sabbat.  Helaas was het voor ons qua tijd niet te doen om Mariëtte met Sam in de wedstrijdklasse aan te moedigen.
De survival begon al gelijk goed met een flinke vuurdoop: van een glijbaan zo het water in, van voorzichtig doorkomen was dus geen sprake. Wie dus dacht nog redelijk droog en schoon deze survival te volbrengen was gelijk uit de droom geholpen. Hoe de rest van de survival verliep? Met dank aan Conny, Ana en Mariëtte kunnen we u dit aan de hand van een filmpje laten zien. Het was in ieder geval een ontzettend gave survival met veel water, modder en bloopers van mn de Star-baasjes! Wat hebben we gelachen met elkaar, wat hebben we genoten van al onze Starretjes! Degenen die niet hebben deelgenomen…jullie hebben wat gemist!

Klik op de foto hieronder om naar het fimpje te gaan.

09-07-2017: Dogsurvival in Zeewolde

Gisteren werd er in Zeewolde een survivaltocht georganiseerd voor baas met hond. De ultieme kans voor de actieve Star-eigenaar om samen met hun hond flink actief te zijn…dachten wij…

Toen de inschrijving startte, zat deze al vol voordat velen ook maar klaar zaten om zich in te schrijven…maar, Saskia was er op tijd bij en had zich wel al in kunnen schrijven met Sabbat, die zijn eerste survival zou gaan lopen. Ook Mariëtte was er natuurlijk op tijd bij met haar Qarun-Sam (Ghinjo x Nick, dus volle broer van Sabbat), net zoals Charles met Shinju-Shinji Jr. (volle zus van Sabbat). Helaas waren alle andere Starretjes te laat met inschrijven, dus moesten zij deze geweldige dag missen. Leuk was wel dat er nog een half-Starretje zich had kunnen inschrijven, namelijk Winter (dochter van Nasho-Ghin Hawk die weer een zoon is van onze Ghinjo) en haar vrouwtje Jessica.

En dus vertrok Saskia gisterochtend in alle vroegte met Sabbat naar Zeewolde. Mariëtte zou namelijk al bijtijds starten met haar Sam in de wedstrijdgroep (tja…zo fanatiek als Mariëtte is zou Saskia wel willen zijn…). En nu was de kans daar om Mariëtte en Sam aan te moedigen. Maar, voor Mariëtte en Sam van start gingen moesten Saskia en Sabbat eerst nog langs de inschrijving: Sabbat werd goed gecontroleerd: chip en inentingsboekje werden nagelopen, Sabbat moest op tafel voor een controle door de dierenarts…zeer goed van de organisatie dat ze deze verantwoording nemen!

Mariëtte en Sam gingen, zoals we van ze gewend zijn, fanatiek van start. Het eerste onderdeel, in een vrachtwagen springen, onder pallets door en de hond weer uit de vrachtwagen tillen, konden we zien. De volgende vijf onderdelen konden we helaas niet volgen…bij onderdeel zeven stonden we klaar om Mariëtte te volgen: een afdaling in een kuil…met water en modder! Volop gelachen dus.  Aan Mariëtte te zien was ons al snel duidelijk geworden dat de onderdelen tijdens deze survival niet makkelijk waren…Mariëtte zei ook: had ik maar een chihuahua gehad…tja…daar stond Saskia dan..in afwachting van haar survival met de 40kg wegende Sabbat…was het toch niet beter geweest om de wat lichtere Luchie mee te nemen ? Helaas konden we van de rest van de survivaltocht van Mariëtte en Sam niet alle onderdelen meer volgen.

Na de tocht van Mariëtte en Sam was het de beurt aan de recreanten…aan Saskia met Sabbat, Charles met Shinji-Jr. en Jessica met haar half-Star Winter dus. Jessica startte zes minuten later als Saskia en Charles…dus werd er op Jessica gewacht, wel zo leuk om de survivaltocht samen te lopen.

Saskia was wel heel benieuwd hoe Sabbat deze survivaltocht zou gaan doen. Door zijn lichaamsbouw en gewicht zouden sommige onderdelen wellicht niet zo makkelijk zijn. Maar, Sabbat, ging er vol voor en deed alle onderdelen eigenlijk met groot gemak. Ergens op of over springen, onder door of door kruipen, opgetild worden, op grote hoogte op een klein plankje blijven zitten…niks was Sabbat te gek! Dus…wat zijn wij trots op onze jongste Star! Maar, net zo trots zijn wij op Shinji-Jr., Winter en natuurlijk Sam en hun baasjes!

Geniet mee van eerst de foto’s van Mariëtte en Sam en daarna van Saskia met Sabbat, Charles met Shinji-Jr. en Jessica met Winter…de foto’s zeggen genoeg!

Deze survivaltocht was er eentje niet voor watjes: meerdere onderdelen waren, met name met een grotere hond zoals onze ODH’s, best pittig. Een paar keer moesten de honden tot op een hoogte van zo’n 1.60-1.80 meter opgetild worden. Gelukkig kreeg Mariëtte hulp van de organisatie en Saskia, Charles en Jessica klaarden alle onderdelen door elkaar te helpen…waarbij natuurlijk de sterke man Charles soms flink de klos was…

Van niet alle onderdelen konden foto’s gemaakt worden, maar Jessica heeft met een Actioncamera wel nog een leuk filmpje gemaakt, dit filmpje volgt spoedig op onze site.

Organisatie van Dogsurvival Zeewolde: bedankt voor de organisatie van een geweldig leuke dag!