03-12-2021: Sirrush, Sabbat, Vixen en Novie mochten detectiezoeken in de Welkoop

Afgelopen week lazen we een heel enthousiast berichtje over de Starretjes Qarun-Sam (zoon van Ghinjo) en The FC’s Tonny-Fenne (dochter van Sirrush), die samen met hun vrouwtje waren wezen detectiezoeken in een Welkoop-winkel. En toen we dat lazen dachten wij…ach…waarom vragen wij ook niet of we in deze nieuwe “lockdown” in coronatijd wel mogen zoeken in de Welkoop-winkel, waar we, buiten de lockdowns in coronatijd om, al regelmatig een detectiezoektraining deden.

Dus contact gezocht met de Welkoop-winkel, en jawel, we waren, als vanouds, gewoon welkom! Natuurlijk de regels in acht houdend en het overig winkelend publiek niet storend, maar daar hielden we altijd al rekening mee…we zijn tenslotte te gast!

Dus vanmiddag mochten Sirrush, Sabbat en Vixen met hun neus aan de bak én natuurlijk ging Conny met Novie met ons mee. Conny verstopte de geurbronnen voor zowel Sirrush als Sabbat, Saskia verstopte de geurbronnen voor Novie en Vixen. De eerste zoeksessie vond binnen plaats. Het leuke was, er was best veel winkelend bezoek wat interesse had in hetgeen de honden aan het doen waren. Dus tussen de zoeksessies door konden wij er vol enthousiasme over vertellen!

Voor de tweede zoeksessie verstopte Conny buiten drie geurbronnen voor Sirrush en Sabbat. En dat was me toch een uitdaging! Want…de wind stond er vol op en niet zo’n beetje ook! En het was gigantisch koud met ook nog eens een vieze miezerregen. Maar wat konden we genieten van met name Sabbat, die als eerste ging zoeken. Op een geweldige manier werkte hij het terrein af…wat was dit mooi om te zien…zo interessant en leerzaam! Novie en Vixen kregen daarna binnen nog een flinke uitdaging met behoorlijk wat afleiding….beiden hebben super hard gewerkt!

Wat was het een geweldige trainingsmiddag! Zo heerlijk om zo met de honden bezig te kunnen en mogen zijn!

Sabbat zijn eerste zoeking binnen
Sirrush zocht grondig de afdeling laarzen af
En Vixen mocht aan de bak op de paardenafdeling
Novie haar eerste uitdaging was in de buurt van het elektrisch gereedschap
Vervolgens mocht Sabbat in de snijdende kou en in de gierende wind buiten op zoek. Tussen het gaas heeft hij iets gevonden
Sabbat verkent daarna de rest van het buitenterrein…zowel hoog als laag, door de harde wind werkte hij elk hoekje nauwkeurig uit…zo mooi!
Sirrush klom natuurlijk ook hoger op om zo de vogelhuisjes te kunnen beoordelen op een verdachte geur
Vixen vond daarna iets tussen de touwen
en ook de kweekafdeling moest onderzocht worden
Novie kreeg een uitdaging recht achter de ingang…veel geuren, veel afleiding!