18-01-2019: familielesje

Vanmiddag mocht Sirrush weer mee naar detectieles. Deze keer zou Sirrush samen met haar zoon The Feyenoord Champions JeePee lessen én met haar net vier maanden oude dochter Ugly Ushi-Nali, die haar eerste lesje zou krijgen.

En wat was het genieten! Zo gaaf om elke keer weer te zien dat JeePee net zo’n clown is als zijn moeder! En Ushi…nou…dat is een geboren talentje hoor! Ze had gewoon direct door wat de bedoeling was!

Sirrush had ook een grote uitdaging…nou, eigenlijk twee uitdagingen! Eerst in een kleine ruimte op zoek naar drie bronnen die heel dicht bij elkaar lagen. En daarna kwam de moeilijkste uitdaging: de koffers…niet dat de koffers zo moeilijk waren…maar Sirrush wist maar al te goed dat haar dochter Ushi voor haar in de ruimte was geweest en dat het vrouwtje van Ushi er ook was…tja…welke geur was sterker?

Kortom, genoten van een leuke middag bezig zijn met Sirrush, JeePee en Ushi!

De eerste kennismaking van Ushi met de boxjes
Ushi is nu al niet meer te houden
Goed gedaan Ushi…neus in het juiste boxje en je krijgt de beloning
Tuurlijk…JeePee zoekt het weer hogerop
JeePee vindt de fiets verdacht
Daar zit wat in, zegt Sirrush
Onder toeziend oog van het publiek verwijst Sirrush de besmette koffer
Dit was een grote uitdaging voor Sirrush…want links stond het vrouwtje van Ushi…en zij rook toch zo erg naar Ushi………..

27-12-2018: Kerstdetectie in Hotel Termunterzijl

Reflections by Minke van de Bergh had een kerstdetectie-ochtend in Hotel Termunterzijl georganiseerd. En tja…als zo iets zo “dicht” bij huis wordt georganiseerd, dan willen we daar natuurlijk bij zijn…ook al moesten zowel baas als hond in kerststijl ten tonele verschijnen.

Omdat onlangs Sabbat mee mocht naar een detectiemiddag mocht nu Sirrush mee. Ten op zichte van Sabbat had Sirrush wel de pech, zij moest verkleed als charmant kerstmeisje op zoek naar haar bron. Maar, gelukkig werd zij daarbij geholpen door de eveneens charmante Saskia, deze keer eens gestoken in een kort kerstjurkje (niet lachen). Ook Evelien was van de partij, samen met haar kerstbengel JeePee, zoon van Sirrush. En natuurlijk was ook Conny aanwezig, met haar engeltje Novie.

Voor Sirrush was de detectie-ochtend een ware test, pas twee weken terug zijn we namelijk gaan trainen op het vinden van een nieuwe geur…en deze geur moest zij ook nu gaan zoeken. Maar…Sirrush is gewoon geweldig…haar kerstoutfit nam ze gewoon voor lief…en de nieuwe geur? Nou…ook die wist ze te vinden! En JeePee? Ook zo’n topper…nog zo jong…en dan al in een hotel vol met afleiding kunnen zoeken naar zijn geur…zo trots!

Er staat toch echt op het bordje dat er geen honden nu welkom zijn
De eerste oefening…een sorteerproef, verschillende kersttasjes gevuld met verschillende geuren
Ook JeePee heeft zijn kerstcadeautje gevonden
Kerstvrouwe Conny zet haar beste beentjes voor, samen met haar Novie
Dat iniminie kerstmannetje…die heeft “mijn geur”!
Evelien geeft aan waarnaar Sirrush en haar zoon JeePee moeten kijken…naar de fotograaf dus
Een andere zoeksessie…die piano…die is verdacht
Nee…er kwam geen Mozart of een mooi kerstliedje uit die piano
Kerstvrouwe Saskia met kanjer Sirrush16-12-2018: Detectiemiddag bij Attractiepark Duinenzathe te Appelscha, georganiseerd door Reflections by Minke van de Bergh

Eigenlijk zou Sirrush, die onlangs is geslaagd voor Level-3, mee gaan naar deze detectiemiddag. Maar, omdat we bezoek zouden krijgen van Ugly Ulmo-Dolf, zoon van Sirrush, mocht Sirrush thuis blijven (en spelen met haar zoon) en ging Sabbat mee naar deze detectiemiddag, samen met Saskia. Hoewel Sabbat onlangs op zou gaan voor zijn level-3 examen, ging zus Sirrush er met de eer vandoor: Sabbat zijn examen kon door omstandigheden van de examinator niet door gaan, dus Sabbat moet nog even wachten op zijn 3-examen. Maar, we waren wel heel benieuwd hoe Sabbat het zou gaan doen op een voor hem vreemde locatie met vreemde attributen (waaronder een net opgeblazen luchtkasteel), vreemde mensen en vreemde honden. Ook JeePee, zoon van Sirrush, was van de partij. JeePee is een paar dagen terug geslaagd voor level-2 en had nog niet eerder op een vreemde locatie een zoeking gedaan. En om de gezelligheid compleet te maken gingen ook Conny met haar Novie mee. 

Sabbat heeft wat gevonden en zet zijn neus er tegen aan
Zijn neus blijft werken…een zoeking uit het boekje…aldus de trainer!
Daar…tussen al die moertjes en houtjes….
Je kan ook geen botsauto meer vertrouwen hè…zelfs daar ligt het in!
Poseren in een botsautootje…met een mooi kleurtje
Je fopt mij niet…daar zit het verstopt
Vanachter een gordijn bewonderde Saskia de zoeking van JeePee…maar, JeePee had Saskia allang in de gaten gehad…dus achter het gordijn staan was niet meer nodig
Ook JeePee geeft een mooie verwijzing
JeePee is net zijn mama Sirrush…klimt gewoon overal op en in
Novie is ook op zoek
Novie heeft bingo
En Novie ruikt alweer iets verdachts

Conny, bedankt voor het maken van de foto’s van Sabbat!