Dag 49 van het

Dagboekverslag zevende week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

21-06-2021, dag 43

Dat was even raar vanochtend zeg, werden we wakker, mochten we buiten op het terras spelen, hoorden we toch geluiden die we nog niet kenden. Bleek het te regenen. Nu zijn we al aardig wat water gewend, maar toch wilden onze baasjes niet dat wij in de regen gingen spelen. En erg vonden we dat niet, want toen Leroy op bezoek kwam, mochten we met z’n allen de keuken onveilig maken. Leroy had nog een auto mee genomen, maar die vonden we niet interessant, we vonden het veel leuker om door de keuken heen te huppelen. Leroy had ook nog wat lekkers voor ons mee genomen: slagroom! Maar, in tegenstelling tot onze baasjes, spoot Leroy de slagroom netjes voor onze neusjes op de grond…onze baasjes zouden het op onze neusjes gespoten hebben, zo erg zijn ze wel.

Vanmiddag regende het nog steeds, dus mochten we nog steeds niet in de grote tuin spelen. Gelukkig wilde mama wel met ons rollebollen op het terras.

Aan het einde van de middag was het eindelijk droog en konden we toch nog in de grote tuin spelen. Tenminste, wij dachten dat wij dat wel mochten. Maar, we werden één voor één mee de tuin in genomen en, oh nee…niet weer die camera! Moesten we alwéér poseren! Het was natuurlijk tijd voor de 6-weken-portretfoto’s. Klik maar hier om ze te bekijken.

Vanavond was het dan wel gelukkig weer zo ver, we mochten de tuin in! Samen met mama, ome Sabbat en halfzus Vixen mochten we ons bezoek Marja en Daniëlle laten zien hoe leuk wij met elkaar kunnen spelen…én hoe goed wij met elkaar kunnen vechten. Want ja, nu onze tandjes op volle scherpte zijn, doen we elkaar tijdens het stoeien soms echt wel pijn. En als we dan piepen, dan komt òf mama òf ome Sabbat ingrijpen zodat we ophouden met stoeien.

We zijn vanavond ook weer gewogen: gemiddeld zijn we de afgelopen week 1½ kilo gegroeid en wegen we nu gemiddeld 5½ kilo.

U bent natuurlijk vast wel reuze benieuwd naar de studiofoto’s die Jessica afgelopen zaterdag van ons gemaakt heeft. Nou, we kunnen u vertellen…deze zijn mooi! Zo mooi! Onze baasjes gaan er zo een paar op de site plaatsen…dus houdt u onze site maar in de gaten!

22-06-2021, dag 44

Niet normaal meer wat we vandaag allemaal hebben beleefd! Eerst zijn we met de auto weg gegaan. Waarom weten we niet, want na een tijdje rijden stopten we gewoon weer bij huis. Hadden we net zo goed niet met de auto weg hoeven te gaan, had ook weer benzine gescheeld. Daarna gingen we er één voor één met onze baasjes op uit…alleen…wij kregen de kans niet om weg te lopen, baasjes hadden ons namelijk een lijntje om gedaan.

Even later…werden we weer één voor één mee genomen en neergezet tussen een boel kratjes. Of we eventjes de uitgang konden vinden. Niet zo moeilijk toch? We hebben een goede neus, dus onze baasjes weten we echt wel zo te vinden.

Weer even later…we mochten één voor één spelen met mama in de grote tuin.

Wat daarna gebeurde…dat willen wij snel vergeten. We kregen namelijk bezoek. Normaal is dat altijd erg leuk, maar deze keer niet. Dit bezoek willen wij echt nooit weer zien! We kregen namelijk prikjes, één klein prikje maar ook één hele grote prik. En tja…dan begrijpt u wel dat vier van ons het op een gillen hebben gezet. Mag u raden wie van ons niet gegild heeft.

Gelukkig ging ons bezoek snel weer weg en konden we, nadat mama ons uitgebreid had gecontroleerd, even goed slapen.

Toen we weer wakker werden mochten we weer een feestje in de tuin bouwen, samen met mama, ome Sabbat en halfzus Vixen. En echt, dat is elke keer zo leuk! Ook nu weer leek onze ome Sabbat niet te weten dat hij vier poten heeft gekregen om op te lopen, hij lag alleen maar op zijn rug te rollebollen en ons ondertussen uit te dagen. Hij is echt prettig gestoord!

Na al dat gespeel werd het weer tijd om uit te rusten. Maar…niet voordat er even een klein klusje was gedaan…onze baasjes zijn blijkbaar niet echt handig, dus moesten wij met het gereedschap ten tonele verschijnen. Ach…wij Wuppies zijn van alle markten thuis!

Vanavond dachten wij nog even van een mooie, zomerse avond te kunnen gaan genieten. Maar nee hoor, baasje moest zo nodig onze rust weer verpesten. En uitgerekend naast onze ren moest hij zo nodig de grasmaaier starten. En nu onze oortjes veel beter werken, schrokken wij hier toch wel een beetje van…dus, hup, veilig naar binnen met z’n allen! En laat ons andere baasje nou net verwacht hebben dat wij dit gingen doen…camera in de aanslag…en kijk eens wat een gave foto’s er zo gemaakt konden worden.

Eenmaal van de eerste schrik bekomen mochten we één voor één nog even in de grote tuin met mama en ome Sabbat spelen, terwijl de baas verder ging met gras maaien.

23-06-2021, dag 45

Wat een bijzondere ochtend! We mochten één voor één in de grote tuin spelen met onze oma Ghinjo. Onze oma Ghinjo is op een paar dagen na 13 jaar en 10 maanden jong en zij kon onze baasjes wel eens veel informatie geven over onze karakteraanleg. Want ja, voor zo’n oude oma…daar heb je toch diep respect voor ? Of toch niet ? Onze baasjes zeiden ons nog zo…beetje lief zijn voor jullie oma hè. Lief zijn we geweest, want we beseffen ook wel…het is toch wel heel bijzonder dat onze oma op haar hoogbejaarde leeftijd nog zo met ons kan en mag spelen!

Vanmiddag kregen we bezoek van Patrick en Claudia. Mochten we weer lekker in de grote tuin spelen. Mama was er bij…maar ja…zij probeerde alleen maar Claudia zo ver te krijgen om met de bal te gaan spelen, wat niet lukte. Daarna kwam ook ome Sabbat erbij…maar hij had heel snel Patrick gevonden…en Patrick is zijn grote vriend. Dus moesten we ons maar met elkaar vermaken én natuurlijk met de tunnel, want die blijft zo leuk om door heen te sjezen of om in te stoeien.

Toen we moe werden gingen we slapen op het terras. Onze baasjes, Patrick en Claudia kwamen er bij zitten. Zij maar denken dat wij in een diepe slaap lagen…maar toen er op een laag voetenbankje lekkere warme hapjes en een kaasje werden gezet, toen kwamen onze neusjes in actie. Eén van ons was zelfs zo brutaal om gewoon tegen het bankje omhoog te gaan staan…Claudia maar lachen…en ondertussen ging er een Wuppie-tong over het kaasje! Toen lachte niet alleen Claudia.

Even later kregen we weer bezoek, het witte miauwende beest kwam weer bij ons kijken. Nou, we kunnen u vertellen…wij zijn geen kattenliefhebbers! Alle hoeken van het terras en onze binnenren hebben we dat beest laten zien.

24-06-2021, dag 46

Eindelijk kwam ze weer op bezoek, Jeanet! En hadden wij even mazzel, we mochten vanochtend één voor één met haar in de tuin spelen.

Daarna mochten we natuurlijk ook nog even met z’n allen spelen met mama en ome Sabbat.

Vanmiddag hadden we onze oom helemaal voor ons alleen, we mochten namelijk één voor één met hem spelen in de grote tuin. Maar…ome Sabbat had een grote bal bij zich…en tja…die bal is belangrijk voor ome Sabbat. Zo leerden we van ome Sabbat hele belangrijke hondentaal. En onze baasjes kwamen hierdoor nog wat meer te weten over onze karaktertjes. Waarom ze dat zo belangrijk vinden? We zijn toch allemaal zo lief ? Maar blijkbaar willen ze ons binnenkort kwijt…

Nadat we allemaal met ome Sabbat gespeeld hadden kwam hij bij ons allemaal in de grote ren. Hij daagde ons uit tot spelen, rende met ons door de tunnel. We dronken samen met hem uit de waterbak, hij suste een ruzie tussen twee van ons én hij heeft samen met ons lekkere snoepjes uit een snuffelmat gehaald. Wat hebben wij toch een geweldige oom!

Vanavond kwamen Conny en Bert weer met ons knuffelen. Maar, voordat zij met ons konden knuffelen mochten wij eerst onze energie kwijt raken in de tuin met mama, oma Ghinjo, alweer ome Sabbat en met halfzus Vixen. En die Vixen? Echt…elke beweging nam ze weer van ons waar. Liepen we te ver weg, dan haalde ze ons terug. Gingen we te hard stoeien, dan drukte ze ons met haar neus uit elkaar. Ze daagde ons uit achter haar aan te rennen, echt, ook zij is zo leuk! Wat boffen we toch met onze oom en halfzus!

25-06-2021, dag 47

Het was vandaag al vroeg heerlijk weer, dus wij mochten al heel vroeg lekker in de tuin spelen met mama. Mama is een echte ochtendhond…dan is ze voor ons op haar best! Ze speelt met ons, verzorgt ons, voedt ons op…en natuurlijk mogen we nog uitgebreid een slok bij haar drinken. Later vanochtend kwam onze vriend Johnny weer met ons spelen, ook nu weer mochten we met hem één voor één de tuin in. Alleen een beetje dom van ons foto-baasje…er zijn geen foto’s gemaakt dat wij met hem aan het spelen zijn. Terwijl de camera toch in de tuin was en wij toch iets voor de camera moesten doen. Nou ja…we hadden het te druk met spelen om daar verder over na te denken, want even later kwamen ook André en Nanda ons een aai geven. Alleen…zij waren weg voor we het weer wisten. Waren we soms niet leuk genoeg ? Maar, na een hele tijd kwamen zij weer terug en hebben we heel leuk met Nanda gespeeld. Zij houdt zo van knuffelen! En wij ook!

Vanavond hebben we nog flink geravot met onze halfzus Vixen. En nu gaan wij maar alvast slapen, want morgen wordt een hele drukke dag…zeggen onze baasjes.

26-06-2021, dag 48

De ochtend begon voor ons lekker rustig. Beetje drinken bij mama, beetje spelen bij mama, beetje proberen kuilen te graven in het gras…niks bijzonders.

Maar daarna? Echt…we wisten niet wat ons overkwam! Blijkbaar mochten onze baasjes in ene meer bezoekers ontvangen, want het werd toch druk in de tuin! En toen we met z’n allen los mochten in de tuin…echt, u gelooft het niet! Er werd eerst alleen maar naar ons rechter achterpootje gekeken. Was het kleurtje daarop niet het kleurtje wat de mensen wilden zien, dan werden we gewoon genegeerd! Genegeerd lieve mensen! Kunt u zich dat voorstellen? Wij snapten er niks van…tot onze baasje vertelden: jullie toekomstige baasjes lopen hier allemaal in de tuin rond en ze weten nu wie hun toekomstige Wuppie gaat worden, vandaar dat ze zo naar jullie achterpootje kijken. Want ja, ook al lijken jullie niet echt op elkaar, jullie zijn toch nog moeilijk uit elkaar te houden (alleen de toekomstige baasjes van Wila hadden het natuurlijk wel heel erg makkelijk).

Wie wordt nu straks ons nieuwe baasje ?

Wij besloten het onze toekomstige baasjes lastig te maken, we krioelden op hoge snelheid door elkaar door de tuin heen. Baasjes hadden een soort hindernisbaantje uitgezet, nou, die hindernissen, daar denderden we gewoon over heen…met vaak onze toekomstige baasjes achter ons aan rennend! Zo lachen!

Toen onze toekomstige baasjes moe begonnen te worden van het achter ons aan rennen, kregen we in ene een lijntje om. Tja…dat vonden wij weer niks, want nu konden we niet meer door de tuin sjezen. Maar, voor een lekker snoepje wilden we af en toe wel doen wat onze toekomstige baasjes wilden dat we deden.

Ondertussen begon het best wel warm te worden in de tuin…én…we kregen honger! Alsof onze baas dat aanvoelden, want we kregen toch in ene iets lekkers voorgeschoteld! Alleen raar…enkele van onze toekomstige baasjes stonden er vieze gezichten bij te trekken…terwijl de verse penslap ons zo goed smaakte!

Daarna werden we terug “naar bed” gebracht…en binnen een tel waren we allemaal in een diepe slaap gevallen. En toen wij lekker lagen te pitten mochten onze grote familieleden in de tuin met onze toekomstige baasjes spelen. Ondertussen werden onze toekomstige baasjes door vriendin Conny in de watten gelegd met een hapje en een drankje. Zo hadden onze baasjes de tijd om met iedereen te kleppen…want ja, dat kunnen ze wel.

Toen we weer wakker werden, was het weer rustig in de tuin. We hadden wel bezoek…Shana en Jasper waren er namelijk…en we roken ook een Star die we nog niet kenden: onze halfbroer The FC’s Dirk…maar voor we het wisten waren Shana, Jasper en Dirk verdwenen…trouwens, mama was toen ook een hele tijd weg. Maar, we weten…Shana, Jasper en Dirk…ze komen terug!

En…we kregen nog een hele grote verrassing, want in ene stonden Johan en Judith met ons te knuffelen…en wie hadden ze mee? Onze halfbroer Ugly Ulmo Dolf! Ugly? Tja…die baasjes van ons ook, ze verzinnen de meest rare namen voor de kinderen van onze mama Sirrush. Dolf is dan wel een Ugly…maar hij is helemaal niet ugly! En hij is zo lief! We hebben dan ook heel leuk met hem én halfzus Vixen gespeeld.

Vanavond hebben we nog héél lang buiten in de tuin mogen zijn. En gelukkig hebben we ook nog even met onze ome Sabbat gespeeld…want ja…we kunnen toch geen dag zonder onze stoere, lieve oom.

Onze baasjes en wij bedanken al onze toekomstige baasjes voor hun komst en gezelligheid vandaag! En hun en ook onze grote dank gaat uit naar vriendin Conny, baasje van grote oom Nasho Ghin-Hawk, voor al haar hulp!

27-06-2021, dag 49

Wat was het weer warm vandaag! Vanochtend vroeg zijn we goed actief geweest, maar al snel was het te warm in de tuin. Gudrun en Kai, die in de loop van de ochtend met ons kwamen knuffelen, hadden dus ook wat pech. We wilden wel wat knuffelen, maar spelen? Nee, daar was het te warm voor. Even later kwamen ook Shana, Jasper en onze halfbroer The FC’s Dirk op bezoek. Eén voor één mochten we kennis maken met Dirk…maar, zowel Dirk als wij vonden het te warm voor actie. Shana maakte nog wel deze leuke foto met haar Dirk.

Aan het einde van de ochtend was mama in ene verdwenen, samen met Dirk. We hadden wel net onze buikjes vol gedronken bij haar, dus we konden wel even zonder onze mama. En ach…onze mama mag ook wel weer iets zonder ons doen hè…zo lief zijn we nu ook wel weer.

Gelukkig kwam er aan het einde van de middag wat meer wind en konden we met onze roedel met wat water spelen. Aan de ene kant vinden we het water nog spannend, maar aan de andere kant…het is ook zo lekker verkoelend aan onze pootjes! En tja…als onze grote familie met het water gaat spelen…dan kunnen wij vast wel mee doen!

Onze baasjes genoten samen met ons nog van een mooie zomeravond…ze hadden zelfs nog wat slagroomgebak…én wij mochten mee smullen!

Nu maar hopen dat het morgen iets minder warm weer is…dan kunnen we er tenminste op uit gaan en de mooie wereld om ons heen gaan ontdekken!