Dag 35 van het

Dagboekverslag vijfde week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

07-06-2021, dag 29

Er klopte vanochtend iets niet. Na het ontbijt bleef het namelijk stil. Niemand die met ons kwam knuffelen. Ja, onze baasjes knuffelden natuurlijk wel met ons, maar dat is niet spannend meer. Wel konden we vanochtend uitgebreid met mama spelen. En dat was ook wel fijn, mama helemaal alleen voor ons! Maar gelukkig kwam vanmiddag Johnny op bezoek. Johnny nam ons mee de grote wereld in…oftewel, hij nam ons één voor één mee de tuin in. En we zagen direct wat er moest gaan gebeuren. We moesten natuurlijk weer even mooi poseren voor de camera. Maar ook al dacht Johnny een rustige en ontspannen middag te krijgen, wij hebben hem eens flink aan het werk gezet. Want denk maar niet dat wij precies zo bleven zitten als dat hij wilde. Zeker niet toen we ook nog eens bij die rare oranje dingen op de foto moesten. Maar wat zo leuk was, Johnny was héél lief voor en geduldig met ons! Hij deed soms erg gek om onze aandacht te krijgen en vertelde soms hele verhalen.

Na al dat geposeer en geknuffeld worden door Johnny hebben we een hele tijd liggen slapen. Maar toen we eenmaal weer wakker waren geworden, toen brak er een feestje los. We mochten namelijk met z’n allen in de tuin spelen. Mama, oma, oom en halfzus erbij en natuurlijk ook Johnny erbij. En zo hadden wij alweer een hele gave dag!

Gemiddeld zijn we vandaag 165 gram gegroeid. En nu we vandaag precies 4 weekjes oud zijn mogen jullie ook wel weer weten wat wij zo wegen: gemiddeld net iets meer als 2,5 kilo.

Och…we zouden het zo vergeten…klik hier om onze portretfoto’s te bekijken.

08-06-2021, dag 30

Na ons ontbijt hebben we onze baasjes ff duidelijk gemaakt dat we buiten wilden spelen. We weten namelijk al heel goed via welk deurtje we naar het terras en de tuin kunnen. En daar is het toch echt veel leuker als binnen! Maar, toen wij buiten bij mama lagen te drinken, toen gingen onze baasjes proberen ons te pesten. Ze hadden iets van een kinderpistooltje waar een heleboel herrie uit kwam. Mama ging er spontaan plat van liggen, maar wij deden gewoon alsof we niks hoorden en dronken gewoon door. We horen al dagelijks de herrie waar onze baas van houdt, deze herrie stelde daarmee vergeleken niks voor.

Vandaag kwam Gudrun met ons knuffelen, wat rook zij lekker en wat had zij lekkere haren om in te happen. Voorlopig hoeft zij niet meer naar de kapper, daar hebben wij wel voor gezorgd. Languit lag ze met ons in het gras. Ondertussen hielden mama en ome Sabbat haar wel in de gaten…want stel je voor dat ze één van ons in haar handtas wilde wegsmokkelen…dat laten mama een ome Sabbat echt niet gebeuren! We kregen ook nog een hele grote waterbak. We zetten onze voorpootjes er in…nou, dat was lekker zeg! Konden we even afkoelen, want het was best wel warm buiten. Alleen één van ons moest ff de stoerste uithangen…en ging gewoon volledig in de waterbak liggen! Konden daarna mooi mama en ome Sabbat aan het werk, want een natte Wuppie, dat kan natuurlijk niet.

Ome Sabbat was trouwens vandaag in een gekke doen en laten. Was hij met ons aan het spelen, ging hij uitgebreid op zijn rug liggen rollen. Echt, die oom spoort niet hoor! Of gaan wij later ook zo gek doen?

Vanavond stond er zalm op het menu…niet alleen bij onze baasjes…. Alleen wel stom, onze baasjes eten van een mooi groot bord…wij kregen ons eten in ene niet meer op een bord, maar in een glimmend bakje. Maar…in dat bakje kunnen wij wel lekker bijten!

We denken trouwens dat onze baasjes een beetje ziek zijn…we zijn vanavond namelijk niet gewogen! Baasjes hebben er geen zin meer in, zeggen ze. Of zal het gewoon komen dat we zo goed groeien, dat het niet meer nodig is om ons dagelijks te wegen? Dat zal het wel zijn…

09-06-2021, dag 31

Wat was het warm vandaag! De zon scheen volop…en waar kwamen onze baasjes mee op de proppen? Met een paraplu! Ze hebben zeker een zonnesteek opgelopen. Ze deden de paraplu in en uit en weer in en uit. Maar mama reageerde niet en wij ook niet, wij hadden het te druk met drinken en mama pesten. We hebben ook nog ballonnen gekregen om mee te spelen, leuke dingen, kunnen we al goed in happen. Alleen die dingen zijn niet tegen onze tandjes bestand, dus baasjes moesten elke keer weer nieuwe ballonnen opblazen. Er lag in de ren ook in ene iets raars. Als we daar over heen liepen, voelden we dat de ondergrond niet zo stevig was, we wiebelden best wel. Maar het bleek wel een lekker zacht ding te zijn om met elkaar op te liggen stoeien. Baasjes hadden trouwens ook een badje gevuld. Deze keer niet met water, maar met een heleboel ballen! En dat vinden wij toch leuk. We klimmen gewoon zelf het badje in en uit en happen in de ballen die alle kanten op bewegen. Baasjes zeiden dat ze ook nog iets spannend voor ons in petto hadden: een kattentunnel. Wat er spannend aan zou moeten zijn weten we niet, want al heel snel hadden we ontdekt dat het heel leuk is om daar door heen te lopen. Alleen denken we dat onze baasjes deze tunnel beter aan een kattenliefhebber kunnen geven, want over een paar dagen passen wij er niet meer door heen.

Vanavond kregen we nog bezoek van Monique, Erik en Maruschka. Mama was heel vervelend bij Monique, ze probeerde de broek van Monique uit te trekken omdat ze dacht dat in haar broekzak misschien nog een lekker brokje verstopt zat. Maar er zat helemaal niks lekkers verstopt in haar broekzak…er zat niet eens iets lekkers voor ons in. Dus gingen we maar naar Erik toe voor een stoeipartijtje.

10-06-2021, dag 32

Beelden zeggen toch meer als woorden? Kijk dan maar snel naar de video die onze baasjes vandaag gemaakt hebben, we hebben namelijk genoeg beleefd! Klik op de foto van mama met ons hieronder om naar het filmpje te gaan. Laat u ons ook even weten wat u er van vond ?

11-06-2021, dag 33

Wat hebben we vandaag toch weer een leuke dag gehad zeg! We werden net wakker na ons eerste slaapje na ons ontbijt toen Jeanet en Déon met ons kwamen spelen. We mochten met z’n allen de grote tuin in, samen met mama en oma. En zo grappig, Déon houdt, net zoals wij, van een beetje gek doen. Zijn mama Jeanet ging namelijk met ons allemaal op de foto en ondertussen stond Déon lekker gek te doen. Daar houden wij wel van! Het werd helemaal een feestje toen Déon door de grote tunnel ging kruipen. Eerst met onze mama, daarna met ons! En toen wij lagen te slapen heeft Déon nog een tijd met mama gespeeld. Tja, ook onze mama houdt wel van gek doen.

Vanmiddag, nadat we héél lang binnen hadden liggen slapen kregen we alweer bezoek. Deze keer van Kevin, Ingrid en Noé. Eerst vonden wij Noé helemaal niet interessant, we kregen namelijk een lekkere vleesmaaltijd voorgeschoteld door onze baasjes. Maar toen Noé eventjes heel kort moest huilen (en nee, dat kwam niet door ons!), toen keken wij wel even raar op. Dit geluid hadden wij nog niet eerder gehoord. Maar Noé was al heel snel weer heel vrolijk en ging met onze balletjes in de ballenbak spelen. Wij huppelden gewoon wat om Noé heen, echt veel interesse in haar toonden we niet. Maar, toen we na een slaapje weer met Noé mochten spelen en Noé ging kruipen door de ren heen, toen vonden we haar wel interessant (kwam ook omdat ze met een balletje van ons aan het spelen was). Maar wat was Noé lief voor ons én wat waren wij lief voor haar.

12-06-2021, dag 34

Nog even over gisteravond laat…er staat iets nieuws in onze ren, één of ander hok. En mama vindt het heerlijk om in dit hok te gaan liggen…dus ja, als wij willen drinken, dan moeten wij er ook in. Gelukkig zit er (nog) geen deurtje in en kunnen onze baasjes ons niet er in op sluiten.

En ook nog gisteravond laat…baasjes trots…de genen van mama en ome Sabbat zijn goed door gegeven, want één van ons is al in slaap gevallen met de kop op de bal. En laten mama en ome Sabbat nu ook vaak zo slapen…trouwens, niet alleen mama en ome Sabbat, baasjes zeggen dat er wel meerdere Starretjes zo slapen.

Mochten we vanochtend zomaar één voor één de oprit verkennen. Veel andere geurtjes als in de grote tuin, maar ook veel dezelfde geurtjes. Maar ja, we deden daar wel zoveel indrukken op, dat we daarna een hele tijd hebben liggen slapen…totdat we weer eten voor gezet kregen. Deze keer niet door onze baasjes, maar door Piet, Willy, Lesley, Jeronne en Alex. Mama hebben we bijna niet gezien, die zat aan Willy vast geplakt. De rest van de dag hebben we in de ren gespeeld, in de tuin stond teveel wind, vonden onze baasjes.

Wij kunnen trouwens ook nog in een hele comfortabele houding slapen…

13-06-2021, dag 35

Hadden we net ons ontbijt op, gilden we de boel bij elkaar dat we naar buiten wilden. Gelukkig zijn onze baasjes erg volgzaam en mochten we ook naar buiten. Maar toen we weer in slaap vielen, brachten onze baasjes ons weer naar binnen. Ze zeiden ons dat we goed moesten rusten en dat als we weer wakker werden en het bezoek was er, we erg lief moesten zijn. Waarom wisten wij ook niet. Maar, toen het bezoek er eenmaal was, hadden we het wel een beetje door. Het waren namelijk Nick en Ingrid, de trotse baasjes van onze papa Darko! Wij vonden het wel heel bijzonder dat zij naar ons kwamen kijken én met ons kwamen knuffelen!

Vanmiddag kregen we alweer bezoek. Nu kwamen Emiel en Petra weer met ons knuffelen. We mochten even met ze in het ballenbadje spelen. Maar, eigenlijk vonden we het te warm om echt actief te zijn. Gelukkig voor Emiel en Petra werden we na een tijdje wel heel actief en konden we lekker in de schaduw in de tuin spelen. Maar…toen we eenmaal moe werden…toen was Emiel de klos. Hij lag namelijk zo lekker languit op het gras met ons te spelen, dat we besloten om gewoon tegen hem aan in slaap te gaan vallen. Zo zorgden we er gewoon eventjes voor dat Emiel een hele, ontspannen middag had!

We hebben natuurlijk ook weer met onze ome Sabbat gespeeld, wat is hij toch leuk.

En ook al zijn we “Duitsers”… Dankzij onze aanmoediging heeft Oranje vanavond gewonnen…