Dag 28 van het

Dagboekverslag vierde week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

31-05-2021, dag 22

Vanochtend vonden onze baasjes het nodig om ons weer mee te nemen naar een nieuwe plek in het zonnetje. Gelukkig bleef mama bij ons liggen op het kleedje, maar spannend vonden we het wel. Oma Ghinjo, ome Sabbat en halfzus Vixen kwamen regelmatig even kijken of het wel goed ging, maar mama wilde nu gewoon alleen voor ons zorgen, zij wilde geen hulp hebben. Weer terug in de ren binnen hebben we uitgebreid liggen dromen over onze belevenis buiten. En eenmaal uitgerust zijn we flink met elkaar aan het stoeien geweest.

Vanavond hebben onze baasjes ons flink gepest. Werden we één voor één mee de tuin in genomen. Mama was er wel, net zoals oma Ghinjo, ome Sabbat en halfzus Vixen. We begrepen dat er weer portretfoto’s gemaakt moesten worden, of in ieder geval, er moesten foto’s gemaakt worden waarop een beetje te zien zou zijn hoe wij er nu uit zien. Maar, daar hadden wij helemaal geen zin in. Zodra we los gelaten werden draaiden we gelijk onze kont naar de camera, lekker puh. En als we dan eens met ons koppie richting camera keken, dan liep mama wel weer voor de camera langs. Zij had er ook al geen zin in. Bent u toch nieuwsgierig geworden naar de foto’s? Klik dan hier om ze te bekijken.

Door de spannende belevenissen vandaag zijn we gemiddeld maar 42 gram gegroeid en bedraagt ons gemiddelde gewicht nu iets meer als 1,7 kilo.

01-06-2021, dag 23

Ons leven wordt met de dag leuker! Buiten zijn vinden we al niet meer zo spannend. Als we bij mama gedronken hebben, dan verkennen we de omgeving steeds meer. Onze halfzus Vixen houdt ons dan echt nauwlettend in de gaten. Maar nu we groter worden en ook beweeglijker, krijgt onze oom Sabbat ook veel meer belangstelling voor ons. hij is zelfs zo gek, dat hij onze buikjes wast! Nog even en mama hoeft niks meer te doen.

We hebben vandaag ook iets heel lekkers geproefd en dat kwam niet uit de tietjes van mama. We hebben namelijk puppenmelk op een bordje gekregen. De eerste keer moesten we nog even wennen dat we onze tong op een andere manier moesten gebruiken. Maar vanavond, toen we voor de tweede keer wat melk kregen, wisten we al heel goed hoe we de melk van het schoteltje moesten lebberen. En ook al is het heel lekker, de melk van mama blijft toch het lekkerst hoor! We zijn vandaag gemiddeld 54 gram gegroeid.

02-06-2021, dag 24

Melk van een schoteltje…zo lekker! Alleen…volgens onze baasjes lebberen wij de schotel veel te snel leeg! We knoeien te weinig, dus mama heeft, naar de zin van onze baasjes, te weinig om schoon te maken. Maar baasjes moeten niet zeuren, ze houden zelf helemaal niet van schoonmaken!

Zodra de deur naar het terras open gaat zijn wij alert…we piepen zo de deur uit! Was wel even wennen vandaag…baasjes hadden een nieuw afstapje voor ons gemaakt, zodat we zelf makkelijk in en uit kunnen lopen. En geloof het of niet…onze baasjes zijn niet dom, want het werkt best goed! We stappen zelf al heel makkelijk naar binnen en naar buiten. Meestal volgen we dan of onze mama of onze halfzus Vixen, want zodra de deur open gaat, is zij er bij. En dat is wel zo leuk…want zij is zó lief voor ons!

Ik wil niet gewassen worden!
Dat is geen melk van mama!
Wie huilt er het hardst ?

Baasjes hebben ook nog een wat korte filmpjes gemaakt van ons…klik maar op de foto hieronder om deze te bekijken!

Oja…we zijn vandaag gemiddeld 46 gram gegroeid…baasjes zeggen…het wordt tijd voor…??? Tja, voor wat???

03-06-2021, dag 25

Het antwoord op onze vraag gisteren is: VLEES! Jippie, we hebben voor de eerste keer vlees gegeten gekregen. En dachten onze baasjes dat het wel even een knoeipartij zou gaan worden? Nou, echt niet…we hebben netjes onze bordjes schoon gelikt hoor! Hier lusten we wel meer van. Maar ja, dan zeggen onze baasjes weer…niet te veel tegelijk, rustig aan opbouwen.

Nadat wij onze buikjes gevuld hadden met vlees hebben we mama héél lang moeten missen. En toen ze eenmaal terug kwam? Ze rook anders, haar haren voelden ook wat frisjes aan. Nu willen wij wel weten waar ze geweest is, het moet geweldig geweest zijn. Toen mama weer terug was, was het op het terras veel te warm voor ons. Dus we mochten mee de tuin in. Mama wilde met haar roedelgenoten spelen, maar wij wilden eerst bij haar drinken. En omdat mama niet ging liggen…gingen wij maar aan de tiet hangen…mama vond dat niet zo fijn, maar dan had ze maar moeten gaan liggen.

Ook al hebben we vandaag maar twee keer 5 gram vlees te eten gekregen, we zijn vandaag wel gemiddeld 99 gram gegroeid! We denken dan mama van haar zwemuitje supermelk heeft gekregen!

Onze baasjes waren vandaag te lui om foto’s te maken…u moet het met een filmpje doen. Vindt u dat erg ? Klik maar snel op de foto hieronder.

04-06-2021, dag 26

We hebben vandaag onze baasjes aan het werk gezet, ze moesten foto’s maken! Dat ze gisteren een luie dag hadden is tot daar aan toe… wat ze ook vandaag hebben moeten doen is gras maaien. Echt, niet normaal…het was vandaag voor ons te warm om op het terras te verblijven, dus mochten we, elke keer als we wakker waren, de tuin in (baasjes beseffen niet dat ze ons daarmee al flink verpest hebben…want ze denken toch niet, dat wij straks nog op het terras willen verblijven?). Maar het gras, dat was toch zo hoog! We verdwenen er gewoon in! En oh, dat is niks voor mama…zodra wij er op uit gaan, maar toch in ene te ver weg gaan en we beginnen te piepen, dan wordt mama gek. Ze komt ons dan allemaal controleren en trekt ons met haar voorpoten naar haar toe. Echt, mama laat ons niks gebeuren hoor! Maar ook onze halfzus Vixen houdt ons zo in de gaten. Ook als ze er eventjes niet bij mag zijn, dan ligt ze ons in de gaten te houden. Wat is ze toch lief! En dan onze oma Ghinjo, wat kunnen we lekker tegen haar aan kruipen. Maar, we mogen onze ome Sabbat niet vergeten. Meerdere keren per dag controleert hij ons allemaal…en heel voorzichtig maakt hij ons al duidelijk…met hem valt niet te sollen…maar wel heel veel te spelen!

Mama is net terug van een zwemuitje…en ze is moe!
Halfzus Vixen wil er bij
Veilig bij oma
Borreltijd

En nu moeten jullie niet schrikken…ga maar eventjes goed zitten…we hebben vandaag natuurlijk weer een heel klein beetje vlees te eten gekregen, onze baasjes bouwen de hoeveelheid op zodat onze maag en darmen niet van streek raken. Maar…de weegschaal is wel op hol geslagen nu! Want, vandaag zijn we gemiddeld 187 gram gegroeid! We wegen allen inmiddels al meer als 2 kilo!

05-06-2021, dag 27

Wat een dag zeg! Wij wisten vanochtend nog niet wat ons te wachten stond, maar onze baasjes vertelden dat er vandaag een paar mensen heel zenuwachtig zouden zijn, want ze zouden ons voor het eerst in het echie zien.

Na ons ontbijt kwamen als eerste Leroy en Jeanet op bezoek met hun Déon. Zij zagen onze baasjes niet eens staan, ze doken gelijk bij ons de ren in en gingen op de grond met ons zitten kroelen. En weten jullie wie er ook de ren in dook? Onze ouwe oma Ghinjo! Niks ontgaat haar, ze moet en zal ons bewaken. Wat hebben wij toch een superoma. We hebben ook met Déon en de pluche Wuppies gespeeld. We beginnen het namelijk steeds leuker te vinden om in speeltjes te happen.

Na ons middagdutje kwamen Hetty en Henry op bezoek met hun Chinook en Aylen. En ook zij lagen bij ons op de grond nog voor we het door hadden. Maar, eerst moesten wij eten. Chinook en Aylen hebben toen heel goed opgelet dat wij ons eigen bordje goed leeg aten. Maar, eigenlijk hoefden ze daar niet op te letten, want denken jullie nu echt dat wij zo’n lekker stukje vlees laten liggen? Daarna kwam ook mama er bij, want ja, na het vlees eten willen wij natuurlijk wel nog melk drinken.

En het is maar goed dat we maar met z’n vijven zijn, want het werd nog drukker in de ren. Oma Ghinjo kwam er natuurlijk weer bij liggen en ook ome Sabbat en halfzus Vixen zijn veel bij ons geweest. We zijn vandaag heel veel geaaid, niet alleen met handen (zo zeg…eentje had me er een partij handen….lagen we in zijn handen, dan verdwenen we bijna) en handjes. We voelden namelijk ook iets raars over onze ruggetjes gaan, het leek wel alsof al onze haartjes in model gebracht moesten worden. Maar ja, dat werd bij mama ook gedaan en zij ging er heel relaxed bij liggen. Dus het zal wel goed zijn.

Vanavond, toen er weer rust in de ren was, zijn we weer gewogen, gemiddeld zijn we vandaag 141 gram gegroeid.

06-06-2021, dag 28

Na het ontbijt vandaag was het alwéér raak! We werden weer geknuffeld en geaaid door mensen die wij nog helemaal niet kenden! Nu kwamen Ruurd, Alie en Femke met ons knuffelen…en het gekke is…ook zij waren weer zo enthousiast toen ze ons zagen! Zij wij dan zo bijzonder ? Wel waren wij een beetje selectief vanochtend…we gaven de voorkeur aan de zachte vrouwenhanden van Alie en Femke…pech voor Ruurd! Hij mocht toekijken en zien hoe liefdevol wij worden verzorgd door onze roedel.

Aan het begin van de middag hielden wij binnen siësta. Buiten was het best wel frisjes, dus in de tuin slapen, dat vonden onze baasjes niet zo’n goed idee. Nou, wij waren dat wel met ze eens hoor, binnen lagen we veel warmer! Maar, toen we uitgeslapen waren moesten we wachten…en wachten…en wachten…op ons eten! Baasjes stonden namelijk buiten te kleppen met alwéér mensen die stonden te trappelen van ongeduld om ons te mogen bewonderen. Maar als ze zo ongeduldig waren? Waarom bleven ze dan zo lang kleppen en lieten ze ons dan zo lang op ons eten wachten? Toen ze eindelijk wat uit geklept waren kregen we ons eten van Emiel, Petra, Stef en Sidney. En blijkbaar zijn wij nu al zulke mooie Stars…zij maakten de ene na de andere foto van ons! En ondertussen zat onze baas op zijn praatstoel…maar opscheppen over onze mama, dat ze zo’n goede moeder is voor ons…en dat ze voor onze oudere halfbroers en -zussen ook zo’n goede moeder was. Ach…onze baas heeft wel gelijk…we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, onze mama is de beste!

We hebben ook nog één of andere rare hond ontmoet, deze hond leek totaal niet op onze familie, rook ook heel anders. Deze hond zat maar op zijn kont te bewegen en raar te zingen. Baasjes hadden verwacht dat wij wel onder de indruk zouden zijn van deze rare hond. Nou…ze kennen ons duidelijk nog niet! Wij vonden er namelijk niks aan. Wij vinden onze eigen, grote roedelgenoten veel interessanter. We beginnen ze namelijk al wat lastig te vallen: trekken aan hun staart, bijten in hun oren en in hun poten. Maar ook de speeltjes vinden we met de dag interessanter…zeker die grote ballen die onze ome Sabbat bij ons in de ren verzamelt. Nog even en we moeten over de ballen lopen!

We zijn vandaag gemiddeld 147 gram gegroeid.