Dag 21 van het

Dagboekverslag derde week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

24-05-2021, dag 15

Wat een dag was het vandaag zeg…we zijn nu zo moe van alles wat we hebben mee gemaakt!

Eerst al werden we opgetild en voor een hele lange reis mee genomen. Waar we beland zijn? We weten het niet, maar onze baasjes zeggen dat we op deze plek de aankomende (bijna) zes weken zullen verblijven. Gelukkig ging mama met ons mee, maar we merkten aan mama dat er wat was. Ze was niet zo ontspannen als op onze vorige plek. Wat bleek…de rest van de familie kon nu toekijken en stond achter een hekje te trappelen van ongeduld om naar ons toe te mogen. Maar mama zorgt er wel voor dat wij veilig zijn hoor…niemand kan ons wat doen!

Gelukkig voor de rust van mama hebben onze baasjes een kleed over het hekje gehangen…dan ziet de rest van onze roedel ons niet meer. Of toch wel ? Onze halfzus Vixen is namelijk zo nieuwsgierig, zij had al direct ontdekt dat ze via de bank, die tegen onze ren aan staat, toch naar ons kon kijken. Slimme meid, die Vixen!

En waren we net bekomen van onze grote verhuizing…moesten we weer poseren! Maar, daar hadden wij geen van allen zin in. Of we waren te snel voor de camera, of we kropen in de camera, of we draaiden gewoon onze kont naar de camera, of we probeerden te ontsnappen…of…we gingen gewoon even lekker zitten kakken! Wat een lol hadden we…maar onze baasjes ook. Ach…zij houden wel van clowntjes, onze mama is er tenslotte ook eentje.

Maar het ergste kwam aan het begin van de avond. We werden alweer gewogen, weer vroeger als normaal. Gemiddeld zijn we 55 gram gegroeid. Wat er daarna gebeurde? Echt…wij vinden onze baas nu echt niet leuk meer hoor! Hij zal heel wat moeten doen om het weer goed te maken bij ons, want hij duwde toch een gigantisch vies goedje in onze bekkies! Kan hij wel mooi zeggen dat het goed voor ons is, maar geef ons maar de melk van mama!

Nou, we hebben genoeg geklept…wij gaan maar slapen…moe als we zijn. Oja, u wilt natuurlijk onze portretfoto’s zien hè! Klik maar snel hier om ze te bekijken.

25-05-2021, dag 16

Nou, we zijn een beetje gewend hoor, aan ons nieuwe plekkie. Vannacht voelden we ons er nog niet echt thuis. Hoewel mama heel dicht bij ons lag, waren wij best onrustig. Veel piepen…dus wij hebben onze baasjes weinig slaap gegund vannacht. Misschien was dit wel onze wraak voor het vieze goedje wat we gisteren gekregen hebben. Dat vieze goedje heeft er wel voor gezorgd dat we vandaag nauwelijks gegroeid zijn, gemiddeld namelijk maar 10 gram.

Mama is nog altijd heel beschermend. Onze halfzus Vixen mag dan via de bank toekijken, maar oh, jullie zouden dan eens de blik van onze mama moeten zien.

Oja, we hebben andere kleedjes gekregen…deze zijn heel zacht…én, naast deze kleedjes liggen kranten…alsof we al kunnen lezen!

26-05-2021, dag 17

Weten jullie wat wij ontdekt hebben? Wij kunnen met elkaar spelen! Zo leuk. Beetje in elkaars bek happen, beetje pootje bijten. Wat een pret zeg.

’s Nachts hebben we met mama samen maar een klein stukje van de ren tot onze beschikking. Maar overdag mogen we op onderzoek uit, en dat doen we dus ook! We hebben heel wat af te snuffelen. En wat onze baasjes zo goed vinden…we hebben al meerdere plasjes en kakjes op de kranten gedaan! En nee, het was geen toeval dat die op de kranten belandden.

Onze oma Ghinjo, oom Sabbat en onze halfzus Vixen komen ook elke dag even een kijkje bij ons nemen. Ze snuffelen wat aan ons, maar verder vinden ze ons nog niet zo interessant. Nou oma Ghinjo, ome Sabbat en halfzussie Vixen, nog even geduld hoor…we komen er aan! Nog even en jullie willen de ren niet meer uit!

We hebben vandaag weer goed onze best gedaan onze buikjes vol te drinken. Alleen heeft mama ons vanmiddag voor ons gevoel héél lang alleen gelaten. Ze mocht namelijk met de auto mee voor een wandeling met haar mama Ghinjo en dochter Vixen. Ach…we moeten mama ook wat gunnen hè…en het grote voordeel is…ze laat ons dan wel eventjes alleen…maar daarna blijft ze héél lang bij ons liggen. Oja, we zijn vandaag gemiddeld 56 gram gegroeid. Qua gewicht zitten we erg dicht bij elkaar…de mannen jà…de enige vrouw blijft de mannen flink aftroeven.

27-05-2021, dag 18

We hebben onze eerste speeltjes gekregen: hele grote, maar ook hele zachte speeltjes, met rare sprieten er op. Deze moesten we natuurlijk even goed verkennen met onze neusjes. En we hebben ze natuurlijk even duidelijk gemaakt dat in onze ren wij de baas zijn, dus we hebben maar even in ze gehapt ook. En dat zullen ze gevoeld hebben, want we hebben al hele kleine tandjes! Trouwens, onze baasjes zeggen dat wij naar deze speeltjes zijn vernoemd.

We zijn vandaag gemiddeld 52 gram gegroeid.

28-05-2021, dag 19

We hebben steeds minder tijd nodig om onze buikjes vol te drinken. Voor mama wel zo prettig, want dan kan zij, als wij lekker liggen te slapen, even buiten spelen met de rest van onze familie. Maar als mama dan terug komt…eerst kon zij nog zo de ren in stappen en hadden wij niks in de gaten…maar nu merken we soms al dat ze terug de ren in komt. We worden dan snel wakker en zetten het op een lopen, want ja, we willen zo snel mogelijk dan drinken. Maar ja, één van ons moet dan altijd weer een plasje of een kakje doen en dan loopt mama maar heen en weer om ons te wassen. Ondertussen proberen wij dan al staand of zittend een tepel te pakken te krijgen…maar helaas zijn we nog te klein en lukt ons dat nog niet.

Vanmiddag nam mama wel in ene een hele rare houding aan toen wij bij haar lagen te drinken. Eén van onze baasjes was namelijk met de auto weg geweest en kwam weer thuis. En mama had dat natuurlijk in de gaten en wilde haar baasje begroeten. Maar, dat mocht weer niet van het andere baasje. Half overeind gekomen bleef mama dus maar staan, zodat wij verder konden drinken. Gekke mama hoor…ze lijkt wel een clown! Ondanks deze rare drinkhouding zijn we vandaag 49 gram gegroeid en wegen we allemaal inmiddels meer als 1½ kilo!

We stoeien ook steeds meer met elkaar, het is ook zo leuk om de ander in zijn/haar poot of bek te bijten! Alleen soms…soms bijten we ook in onze eigen poten…tja, echt slim zijn we nog niet, maar dat komt nog wel.

29-05-2021, dag 20

Wat kunnen wij kwispelen zeg! En dat doen wij als onze baasjes bij ons in de ren komen liggen. We herkennen hun geur…en dus gaan wij los! We kwispelen er op los, knabbelen in hun haren, sabbelen aan hun gezicht en kruipen tegen ze aan. Onze baasjes zijn zó leuk! Mama blijft natuurlijk de leukste, maar ja, soms is mama er eventjes niet en moeten we het met onze baasjes doen…of met onze ome Sabbat of halfzus Vixen. Als wij slapen, dan vinden zij ons niks aan. Dan snuffelen ze aan ons, draaien ze zich om en stappen ze de ren weer uit. Maar als wij wakker zijn? Dan hebben wij al de leukste gesprekken samen. Zowel ome Sabbat als onze halfzus Vixen geven ons likjes over onze buik…zo lief! Waren we maar alvast wat groter, dat we echt konden dollen met ze.

Onze gemiddelde groei vandaag bedraagt 67 gram. We gaan dus nog steeds lekker op alleen de melk van mama!

30-05-2021, dag 21

Wat er nou weer gebeurd is? Werden we in ene door onze baasjes opgetild en ergens anders op een zacht kussen neergelegd. We voelden een warme straal op onze vachtjes…bleken we buiten in het zonnetje te liggen! Waren onze baasjes gek geworden ofzo? Ons een beetje uit onze veilige ren weg halen. Maar, we worden met de dag slimmer, dus we wisten heel goed dat, als we ons omdraaiden, we zo weer terug naar binnen konden kruipen. Maar kropen we naar binnen…werden we weer buiten gelegd! En mama? Die vond het best. Ze kwam een paar keer kijken of oma Ghinjo, ome Sabbat en halfzus Vixen wel goed voor ons zorgden.

Een ook zo raar…we beginnen geluiden waar te nemen…gaat ons baasje bij ons in de ren liggen fluiten. Tja, dat klinkt zo vals, daar moeten wij toch spontaan van huilen. En dat vindt mama dan weer heel raar, ze trekt ons dan snel met een poot naar haar toe, alsof ze zeggen wil…er is niks aan de hand…dit fluitje gaan jullie straks je leven lang herkennen!

We hebben weer erg goed onze best gedaan onze buikjes vol te drinken, we zijn gemiddeld 73 gram gegroeid vandaag.