Dag 14 van het

Dagboekverslag tweede week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

17-05-2021, dag 8

Ja hoor, het was weer zo ver…er lag weer iemand op de grond voor de bank met een camera in de hand. Wij moesten dus weer poseren. Maar, we maakten het ons baasje de fotograaf niet makkelijk. Dachten onze baasjes dat wij wel eventjes rustig bleven liggen? Nou, niks van waar…wij bewogen van links naar rechts en van rechts naar links. En als ons baasje de fotograaf juist dacht een foto te kunnen maken…dan draaiden wij ons gewoon om. Niks geen mooi koppie in het beeld van de camera. Alleen…onze baasjes hebben nog wat meer uithoudingsvermogen als wij…dus natuurlijk zijn de portretfoto’s gelukt! Nieuwsgierig ? Klik dan maar snel hier om ze te bekijken.

Onze mannelijke baas mag trouwens wel eens wat meer aan uiterlijke verzorging doen zeg. Tilt hij ons op om met ons te knuffelen…niet normaal meer, wat een stekels voelen wij dan tegen ons zo lieve koppie. Maar goed dat één van ons gelijk “hap” zei, dat zal de baas wel afleren om zichzelf niet te verzorgen!

Vandaag zijn we weer gemiddeld 72 gram gegroeid. Wogen we bij onze geboorte gemiddeld 513 gram, nu wegen we gemiddeld 949 gram. En de zwaarste van ons weegt tikt al bijna de 1-kilo aan. En laat de zwaarste nou net niet één van de mannen zijn!

18-05-2021, dag 9

Wij vertelden toch al dat we soms de meest rare koprollen maken? Bestudeer de foto’s hieronder maar eens…we hebben vandaag namelijk weer flink geoefend! Natuurlijk is mama er altijd bij om ons te helpen, zo is ze wel. Wij oefenen trouwens ook hard om op onze pootjes te gaan staan. Lukt nog voor geen meter, maar we richten ons wel al wat op. Alleen snappen we niet dat onze pootjes dan in spreidstand gaan. Nou ja, we oefenen gewoon verder.

Baasjes waren vanmiddag wel van slag zeg. Werden we in ene vanmiddag al gewogen! Dat is niet eerlijk, zo missen we toch aardig wat uurtjes onze buikjes vol zuipen met de lekkere melk van mama, want normaal worden we altijd ’s avonds gewogen. Maar ja, ons baasje die voor ons het dagboekverslag op de site zet gaat vanavond met andere pupjes knuffelen. Zo gemeen, ze kan toch ook met ons knuffelen!   

Nou ja, ondanks de zuipuurtjes die we missen voor onze dagelijkse, gemiddelde groei zijn we vandaag toch nog gemiddeld 63 gram gegroeid.

19-05-2021, dag 10

Mama is ons soms heel erg zat! Tenminste…zo lijkt het. Vandaag is mama een paar keer naast onze werpkist gaan liggen, ze vond dat wij genoeg gezopen hadden en zij wilde eigenlijk gewoon weer even Sirrush zijn. Eigenlijk snappen we dat wel. We groeien zo goed door, als wij onze buikjes vol gedronken hebben, mag mama best wel even aandacht voor haar zelf hebben. Maar, als mama dan weer bij ons terug komt…dan gaat de muziek aan! Want wat zijn we dan blij zeg!

Vandaag hebben onze baasjes ons weer op de “normale” tijd gewogen. En ja hoor, vandaag zijn we gemiddeld 83 gram gegroeid…wetende dat we gisteren “maar” 63 gram zijn gegroeid, maar wel te vroeg waren gewogen, blijft ons gemiddelde groei toch echt heel constant met rond de 70gram per dag! Beter kunnen we het niet hebben, toch?!

Trouwens…we wegen nu allemaal al een dikke kilo!

Vanochtend hebben onze baasjes een filmpje van ons gemaakt, klik maar op de foto van ons hieronder om deze te bekijken.

20-05-2021, dag 11

Echt, het moet niet gekker worden met onze baasjes hoor. Zijn we met vier mannen…gaan ze een beetje onze nagels knippen! Dat is toch meer een vrouwending? Een trouwe lezeres van onze website was het ook al opgevallen dat onze nageltjes wel erg mooi zijn (zie gastenboek), maar onze nageltjes zijn ook best wel lang…en scherp. En voor mama haar buik is dat natuurlijk ook niet fijn, dat snappen we ook wel. Wel raar ook…onze baas knipte onze nagels! Zal hij ook zo’n ijdeltuit zijn? Maar goed, hij nam ons dus één voor één op schoot, pakte een voorpootje vast en zette er een raar apparaatje tegen aan…dit moesten wij toch écht met eigen ogen zien!

Vandaag zijn we gemiddeld 61 gram gegroeid.

21-05-2021, dag 12

Mama zorgt goed voor ons…én voor haar zelf! Ze heeft een geestelijk verzetje nodig, ze krijgt een geestelijk verzetje van onze baasjes. Wij doen nog steeds niks anders als drinken en slapen…maar oh wee als mama even aan de wandel gaat…dan zetten we het op een huilen. Ondertussen gaan onze neusjes wel meer en meer werken. Als onze baasjes ons knuffelen, dan snuffelen we ons rot. We moeten hun geur natuurlijk wel de rest van ons leven blijven herinneren hè! En ach, als ze dan toch met ons aan het knuffelen zijn, dan sabbelen we ook maar wat aan hun huid…bij gebrek aan een tepel van mama. Trouwens…bij gebrek aan een tepel van mama is het maar goed dat we met vier reuen zijn! Ohhh…zijn wij nu stoute pupjes? Gemiddeld zijn we vandaag “maar” 52 gram gegroeid…komt dat omdat we spoedig een ontwormingskuur moeten krijgen? Omdat mama minder bij ons wil zijn? Of…omdat we in onze slaap ook nog altijd in beweging zijn? Klik maar op de huilende foto hieronder…

22-05-2021, dag 13

Baasjes zeggen wel dat er later met ons “gewerkt” moet worden…nou, wij laten onze baasjes nu alvast “werken” voor ons. Elke keer als ze de werpkist schoon maken en er een fris ruikend bedje in leggen…dan…dan zorgen wij er direct voor dat het bedje niet meer zo fris ruikt! Zodra wij namelijk op ons schone bedje liggen, dan gaan wij kakken. En kakken kunnen we al heel goed, of mama er nu bij is of niet! En onze baasjes zijn elke keer zo stom om ons bedje te verschonen als mama er net eventjes niet bij is. Of doen ze het er gewoon om? Willen ze gewoon graag werken?

We snappen wel meer niet van onze baasjes. Elke avond wegen ze ons (vandaag zijn we gemiddeld weer 80 gram gegroeid), maar het schaaltje waar ze ons in wegen, dat is toch echt al veel te klein geworden. We zijn echt al toe aan de grote-mensen-weegschaal.

En wat we ook niet snappen? Kijk maar naar de foto hieronder…mama gaat soms naast onze werpkist liggen slapen…maar zoals zij erbij ligt? Dat kan toch niet lekker zijn? Dan kan ze toch beter ons tegen haar warme buikje hebben aan liggen?

Wat we nou juist wel snappen…onze ome Sabbat wil zo graag bij ons zijn…maar ja, we spelen nog niet echt hè! Nog even geduld hoor ome Sabbat…het duurt niet lang meer voor we met je kunnen dollen.

23-05-2021, dag 14

We worden beweeglijker en beweeglijker. We richten ons meer op, klauteren met groot gemak over elkaar heen en klimmen gewoon op mama. Maar soms zijn we te snel…en zitten we in de andere hoek van de werpkist, ver weg van onze mama. En als we dan gaan piepen omdat we mama missen, dan gaat mama haar koppie scheef…en als onze baasjes ons dan niet snel genoeg weer bij mama terug leggen…dan komt mama ons halen! We hebben vandaag goed onze best gedaan onze buikjes vol te drinken, maar omdat we vandaag best wel actief zijn geweest, zijn we gemiddeld maar 34 gram gegroeid.