Dag 7 van het

Dagboekverslag eerste week van de Wuppies, de W-Stars van Sirrush en Darko

10-05-2021, dag 1-de geboorte

We zijn er! De lang verwachte W-Stars van Sirrush en Darko!

Gisterochtend begonnen wij mama in haar buik lastig te vallen, we wilden er uit. Gelukkig liet zij dit haar baasjes goed weten, dus konden ze extra goed voor haar zorgen.

Aan het begin van de middag gaven wij mama aan dat het niet lang meer zou gaan duren, ze moest maar weer op de bank kruipen. Op de bank? Ja, u leest het goed, onze mama bevalt gewoon altijd op de bank in de woonkamer. In twee en half uur tijd werden wij alle vijf op de wereld gezet, zonder ook maar één klein probleempje. En sterk als wij zijn, wij vielen gelijk op de tiet aan, want ja, daar roken wij al de heerlijke melk! Nadat onze nieuwe baasjes door hadden dat er echt niet nog een Wuppie geboren zou gaan worden, werden we in een vierkante bak midden in de woonkamer gelegd, op een zacht en warm kleedje. Volgens onze baasjes moeten wij daar de aankomende twee weken verblijven. Waarom daar? Nou, baasjes zeggen dat er in de keuken vier grote honden te trappelen staan om met ons kennis te maken, maar mama wil niet dat de andere honden bij ons komen, ze beschermt ons namelijk héél goed. Maar nu stelt u vast wel de grote vraag: wie zijn wij ? Nou, wij zijn de Wuppies en we zijn met vier broers en één hele stoere zus!

Wij hebben onze eigen pagina gekregen, de W-Stars. Hierop staat onze eerste portretfoto, onze naam met betekenis, ons geboortegewicht én geboortetijd.

11-05-2021, dag 2

Samen met mama hebben we onze baasjes een onrustige nacht bezorgd. Mama was zo druk met ons te wassen en haarzelf te wassen, dat wij bijna niet de kans kregen om rustig te drinken of te slapen. Lagen we net lekker aan de tiet, hup, daar kwam die tong van mama weer om ons een flinke wasbeurt te geven. Maar, vandaag overdag is mama al veel rustiger en wij dus ook. Wel hebben onze baasjes onze mama grote stress bezorgd, ze haalden ons namelijk één voor één weg bij mama vandaan om ons een meter verderop op de bank neer te leggen. Moesten we daar een beetje poseren. Geen idee wat het inhoudt, maar blijkbaar worden er veel mensen blij van als wij poseren voor de camera.

We zijn nu 24 uur uit mama haar warme buik, maar we drinken onze buikjes wel vol met haar warme melk, want vandaag zijn we gemiddeld 17 gram gegroeid. En voor een eerste dag is dat heel niet verkeerd!

Onze baasjes gaan proberen elke dag een dagboekverslag te brengen. Of dat elke dag op tijd zal gaan lukken?

12-05-2021, dag 3

Afgelopen nacht hebben mama en wij onze baasjes wat meer laten slapen. En vandaag overdag hebben onze baasjes helemaal geen omkijken naar ons gehad. Mama is de rust zelve. En wij? Wij hebben niks anders gedaan als zuipen, zuipen en nog eens zuipen. Bij het wegen dachten onze baasjes dat ze zelf gezopen hadden, want ze schrokken van onze groei. We zijn vandaag namelijk gemiddeld 75 gram gegroeid!

13-05-2021, dag 4

Wat zijn wij en mama toch lief voor onze baasjes! We houden er zo rekening mee dat ook zij ’s nachts willen slapen! Afgelopen nacht zijn wij en mama namelijk heel stil geweest. Trouwens…overdag ook! Mama is echt de rust zelve. Vele uren ligt zij op haar zij bij ons, zodat wij kunnen drinken…uhhh…zuipen. En de keren dat ze even naar buiten gaat om een plasje te doen, deze zijn zo kort, dat wij niet eens de kans krijgen om haar te missen. Ondanks dat haar hele roedel vandaag buiten was bleef mama gewoon bij ons. Echt, wij hebben de beste mama die we ons kunnen wensen! Het is dan ook heerlijk om tegen of op haar te slapen.

Maar…in ene roken wij daar een andere geur…aan de ene kant een wel bekende geur, maar aan de andere kant toch ook weer niet. Onze neuzen moesten aan het werk…want welke geur namen onze neusjes nu waar? Het bleek de geur te zijn van ene ome Sabbat. Hij is de broer van onze mama (niet zo gek dus dat wij zijn geur wel herkenden) en hij zou een hele stoere reu moeten zijn met een heel klein hartje….én…baasjes zeggen ons…hij gaat straks vast onze grootste vriend worden! We moeten zeggen…onze eerste indruk van deze stoere man is dat hij héél lief is…

En alsof wij vandaag nog niet genoeg te verwerken hadden gekregen…mama moest weer eens zo nodig een plasje doen (waarom kan zij dat niet gewoon hier op het laken doen? Doen wij toch ook…)…en weer roken wij iets bekends maar toch ook onbekends…weer een andere neus raakte ons aan. Bleek het onze grote halfzus Vixen te zijn! Zeggen onze baasjes…zij wordt straks jullie grootste vriendin! Ja…jullie kunnen ons zoveel vertellen! Laat ons eerst maar weer verder zuipen…

En gezopen hebben we weer vandaag! Gemiddeld zijn we vandaag weer 70 gram gegroeid!

14-05-2021, dag 5

Wat is het leven toch mooi…beetje slapen…beetje zuipen…beetje slapen en weer een beetje zuipen! En natuurlijk een beetje gillen als we mama kwijt zijn. Ook al klauteren we al een aardig eindje door de werpkist heen, als mama ook maar iets te ver bij ons vandaan is, dan trekken wij onze stembanden open. En zo mooi…onze baasjes zijn dan zo gek om gelijk te komen kijken of er iets niet goed gaat, stelletje sukkels! We nemen ze namelijk nu al in de maling. Want ja, als wij ff gillen, dan hoeven we niet meer te klauteren terug naar mama…want dan tillen onze baasjes ons op en leggen ze ons veilig bij mama tegen haar buik aan. Nu kunnen ze ons nog tillen…maar als we zo door blijven zuipen? Door al ons gezuip zijn we vandaag ook gewoon weer gemiddeld 73 gram gegroeid!

En weten jullie wie we vandaag ontmoet hebben? Dat is toch zó bijzonder…niet veel puppies van onze leeftijd kunnen dat namelijk zeggen…WIJ HEBBEN VANDAAG ONZE OMA ONTMOET ! Jaja, onze oma is al bijna 14 jaar jong, maar vandaag heeft ze maar even mooi met haar prachtige kleinkinderen mogen kennis maken. Wat een bijzondere oma hebben wij…ze rook zo lekker…en was zo lief! Oh, wat hopen wij dat ze ons de aankomende zeven weken mag helpen opvoeden. En het mooie is…onze baasjes hebben een filmpje gemaakt van ons met onze geweldige oma…

Natuurlijk wilt u dit korte filmpje bekijken…klik maar op de foto hieronder!

15-05-2021, dag 6

De eerste poging tot een blafje was vandaag daar! Wie van ons dit als eerste probeerde? Niemand die zijn pootje op stak en tja, baasjes hebben niet goed opgelet, dus het blijft een vraag. Oké, het was ook nog niet echt een blafje, maar met het inbeeldingsvermogen van onze baasjes was er wel een blafje van te maken (ze lijken wel trotse ouders van een baby, die denken ook heel snel dat er mama of papa gezegd wordt).

Over mama gesproken…vandaag heeft zij ons een paar keer heel eventjes alleen gelaten. Niet alleen om een plasje te doen. Mama zei ons ook, ze heeft weer wat meer nodig als alleen maar plasjes en poepjes likken en melk geven. Ze had het even nodig om “aan het werk gezet te worden”, zoals ze het zelf zei. Nou, moet zij weten, op dit moment vinden wij “werken” nog even een vies woord! Wij worden al moe genoeg van het melk drinken. Vandaag zijn we gemiddeld 63 gram gegroeid.

16-05-2021, dag 7

Wij weten nu al wat we in de toekomst met onze baasjes willen gaan doen: survival! We zijn al druk aan het oefenen namelijk. We klauteren met gemak over elkaar heen, drukken elkaar weg als we een betere tepel willen hebben en ook mama helpt vaak een handje. Want als zij ons weer eens aan het poetsen is, dan maken we soms de meest rare koprollen. Het is maar goed dat we nu nog héél lenig zijn. Maar soms pakken we mama gewoon terug en gaan we op haar buik, op haar staart of op haar poten liggen slapen. Wij hebben wel het idee dat onze mama het gevoel heeft dat ze honger lijdt. Vanavond, toen onze baasjes strak tegen onze werpkist aan zaten te dineren, ging mama heel dicht bij ze zitten…en ook nu weer tikte ze regelmatig onze baasjes aan alsof ze zeggen wilde: hé…ik ben degene die hier hard moet werken ja! Geef mij ook ff wat lekkers. Maar, wij kennen onze baasjes al heel goed…mama lijdt echt geen honger hoor! Net zoals wij niet, want vandaag zijn we weer gemiddeld 66 gram gegroeid. We groeien dus best wel constant zo.