01-01-2020: Als eerste wil ik, Vixen, u, ook namens mijn baasjes en familiegenoten, een heel gezond 2020 wensen!

De afgelopen weken heb ik weer genoeg beleefd, mijn baasjes nemen mij overal mee naar toe. Meestal in mijn eentje, maar heel soms mag ik ook met één van mijn familieleden mee.

Met mijn mama heb ik echt reuze veel pret, wij kunnen samen heel leuk spelen en ik mag echt alles (nog) bij haar doen. Ome Sabbat is mijn grote vriend en ik ben ook heel graag bij mijn oma Ghinjo. Alleen vindt oma het wel goed als ik lief met haar speel, maar als ik te brutaal wordt, dan laat ze me dat wel weten. En waar ik heel blij mee ben…mijn tante Luchie begint mij nu ook leuk te vinden!

Een paar van mijn uitjes waren wel heel bijzonder, daar moet ik iets extra over vertellen:

Mee naar de markt…nou, dat werd lachen zeg! Mijn baasjes moesten natuurlijk weer een terrasje pakken. Ze namen ook nog koffie met appelgebak en slagroom. En tja…ik had het al kunnen weten…als er slagroom aan te pas komt…dan weet ik dat ik de klos ben! En ja hoor, mijn baas drukt gewoon een klodder slagroom op mijn neus. Maar het leukste kwam nog: precies op dat moment kwamen er mensen met twee honden het restaurant uit lopen en één van die honden begon direct mijn neus af te likken. Mijn baasjes en ook de baasjes van die hond en de overige terrasgasten lachten zich rot.

Ik heb er ook een heel leuk vriendinnetje bij gekregen, die ook nog familie van mij blijkt te zijn: ik mocht namelijk, samen met mijn overopa Raptor, mee aan de wandel met de bijna 12 jaar oude Ninja en de 8 maanden oude Kalin. Ninja is ook een Starretje en Kalin is een achterkleindochter van mijn oma Ghinjo. Met Kalin had ik gelijk dikke pret. Wel jammer dat mijn baasjes voor mij de kinderwagen mee hadden, ik mocht maar heel kort met haar spelen en moest de meeste tijd van de wandeling in de kinderwagen door brengen.

En wat ook weer zo leuk was, ik mocht weer op bezoek bij het nestje Shi-Tzu’s! Ik heb weer heel leuk met ze gespeeld, heb ook mijn vriend Amir daar weer gezien én ik mocht op de foto met Hylco, Starzus van Ninja.

Nou…genoeg verteld…klik maar op de foto van mij hieronder en kijk maar naar het filmpje wat mijn baasjes gemaakt hebben.

29-12-2019: Een spannende middag

Jaja, ik, Vixen, ben inmiddels alweer 12 weken jong. De afgelopen twee weken heb ik veel beleefd…hierover binnenkort meer.

Maar vandaag? Daar moet ik toch even over berichten nu:

Kreeg ik vanmiddag in ene bezoek van mijn broer Vader-Balto en zus Vida. Ik dacht, leuk…lekker samen ravotten. Maar ik mocht maar een paar minuutjes met mijn broer en zus ravotten, niet langer. Baasjes zeiden, we zouden onze energie nog hard genoeg nodig hebben. Maar waarvoor dan? Nou, daar kwamen we snel achter!

Ik, mijn broer en mijn zus gingen mee in de auto. Na een korte autorit stopten we alweer…waar we nu weer waren? Het was er warm en er was een onbekende vrouw die ons heel enthousiast begroette. Daarna gebeurde iets heel geks: mijn vrouwtje en ook de vrouwtjes van Balto en Vida begonnen zich uit te kleden…Waarom??? Gelukkig hielden ze wel wat kleding aan, maar veel was het niet. Het gekke was, de baasjes hielden hun kleding aan?! Wat waren ze nou van plan met ons?

Onze vrouwtjes namen ons aan de lijn mee. We zagen water, veel water. En toen begrepen we waar we waren: Bij Dogfit, hét hondenzwembad van het Noorden! Maar…zwembad…moesten we dan gaan zwemmen? Maar dat kunnen we helemaal nog niet! Inderdaad…we kregen onze eerste zwemles. En spannend dat we het vonden!

Ik ging op de armen van mijn vrouwtje Saskia mee het water in. Ik verzette me hevig, krabde de armen van mijn vrouwtje open…en dat terwijl ze zo lief voor me was. Ik spetterde er op los, maar eenmaal weer staand op de trap hoefde ik niet persé het water uit, ik stond daar eigenlijk wel best, veilig bij en met mijn vrouwtje. Ik zag mijn broer en mijn zus hetzelfde ervaren, ook zij vonden het best wel spannend. Maar, al spetterend hebben wij wel alle drie maar even mooi onze eerste zwemmeters gemaakt. Na het zwemmen werden wij nog even droog geblazen door Geertje, de voor ons nog onbekende vrouw. Maar, onbekend zal ze niet blijven, onze volgende zwemafspraak voor begin volgend jaar is al gemaakt!

Eenmaal thuis mocht ik gelukkig nog even stoeien met mijn knappe broer en zus!

15-12-2019: Het is nu precies twee weken geleden dat de laatste Flying V het nest verliet…

Het is dus ook precies twee weken geleden dat ik, Vixen Flying V, me zonder mijn stoere broertjes en zusjes moet zien te redden.

Maar ach…ik heb gelukkig nog mijn mama Sirrush, mijn oma Ghinjo, mijn overopa Raptor, mijn oom Sabbat én mijn tante Luchie bij me. Dus…ik red me wel!

Maar, ik mag niet altijd met mijn familie samen zijn. Mijn baasjes zeggen dat ik me alleen ook moet zien te redden, dus gaan ze er vaak alleen met mij op uit: alleen mee naar het bos of een park, alleen mee andere soorten honden ontmoeten, alleen mee naar een vier weken oud nestje Shi-Tzu-pupjes, alleen mee naar de markt, alleen mee uit eten en naar de kroeg(vooral dat!), alleen mee uit logeren, alleen mee naar een grote kattenfamilie, alleen mee naar mijn lieve broertje en alleen mee de eerste duik in het water nemen… Héél soms mag ik ook met een familielid mee…maar, dat is echt maar heel soms…toevallig was dat vandaag…toen mocht ik met mama mee op bezoek bij mijn grote zus Vida!

Oja…baasjes “trainen” ook met me. Zo moet ik elke week mee naar puppycursus (wel leuk, want ik doe het zo goed, ik krijg daar heel veel beloningsbrokjes). Baasjes laten me ook zoeken naar een vermist persoon, ze noemen dat praktijkspeuren. Nou…hoe ze het noemen…boeiend…ik ga mijn neus wel achterna! Over neus gesproken…ik moet ook elke keer aan een doosje ruiken met een apart geurtje er in…was ik onlangs in een winkel…moest ik er ook aan ruiken. Even later gaf mijn mama het voorbeeld…wauw…zij vond gewoon tussen heel veel vuurwerk die geur! Zo knap…kan ik dat binnenkort ook?

Geniet mee van wat foto’s van de belevenissen van mijn afgelopen twee weken