17-02-2019: Vandaag een nieuwe uitdaging voor zowel Sirrush als Sabbat: het detecteren van twee landrovers op stoffen die daar niet in thuis horen.

Waarom twee landrovers? Nou…dat zit zo:

Goede vrienden van ons (Erik, Maruschka, Tony en Jos) vertrekken a.s. vrijdag richting Hamburg om daar deel te nemen aan de Baltic Sea Circle Adventure Rally, een rally van zo’n 7.500km vanaf Hamburg via Scandinavië naar de Noordkaap en via Rusland en Baltische staten weer terug naar Hamburg. Erik en Maruschka zijn team Hardwired en Tony en Jos zijn team Bullet Proof, beiden teams rijden in oude Landrovers die de afgelopen tijd eigenhandig zijn opgeknapt.

Door het rijden van deze rally willen ze geld in zamelen voor de Nierstichting, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden voor de m.n. jonge nierpatiëntjes. Onderzoek wat zo hard nodig is…want ja…ook wij, u, onze kinderen en kleinkinderen kunnen getroffen worden door een nierziekte!

Omdat de reis ook door Rusland gaat is het des te belangrijker dat er geen “verkeerde” stoffen aan boord van de landrovers mee gaan (we willen  natuurlijk wel dat Erik, Maruschka, Tony en Jos weer veilig thuis gaan komen)…vandaag aan Sirrush en Sabbat de schone taak om de Landrovers hierop te onderzoeken. Nog niet eerder hebben beiden zoekingen gedaan in zulke hoge auto’s en met zoveel afleiding (bij aankomst was zelfs RTV Drenthe aanwezig). Zoals we gewend zijn pakte Sirrush de zoekingen zelfstandig op en hoewel we niet wilden dat zij de auto’s in zou gaan (ze is nl. loops en verliest best wel wat bloed) sprong ze toch een keer zomaar achter het stuur om ook daar de boel te verkennen. Sabbat daarentegen had wat meer last van alle afleiding: hij wist natuurlijk dat zijn eigen baas erbij was, maar ook herkende hij Erik en Maruschka en zag hij nog meer mensen…en Sabbat wil gewoon het liefst iedereen eerst begroeten alvorens aan het werk te gaan. Maar, na wat meer rust in Sabbat te hebben gebracht verrichtte ook hij goed zoekwerk en kunnen Erik, Maruschka, Tony en Jos met een gerust hart aanstaande vrijdag aan deze bijzondere reis gaan beginnen!

Wilt u meer weten over deze rally, misschien wilt u zelfs wel sponsor worden: neem gerust een kijkje op Facebook bij Team Bullet Proof én bij Actie Nierstichting, Rijden voor de jonge patiënt

h