15-05-2022: We mochten alweer een avondje detectiezoeken bij EEW…maar nu was er ook paperazzi bij

Deze keer gingen Sabbat en Vixen mee naar de training en Conny had natuurlijk haar Novie weer bij zich. En heel bijzonder, de huisfotograaf van EEW was er ook. Dus boften wij even dat er foto’s gemaakt werden!

Voor Vixen was het de eerste keer dat ze op deze locatie mocht trainen. Ze kreeg twee zoekingen: eerst eentje in een bouwkeet.

Daarna mocht Vixen boven op kantoor gaan zoeken, de verdieping met de glazen vloer (die geen indruk op haar maakte). Boven waren drie geurbronnen verstopt, twee gewoon in het kantoor en eentje in de werkkleding van één van de werknemers. En dat was een uitdaging voor Vixen. Nog niet eerder had ze op personen gezocht. Ze had de bron snel gevonden…maar, deze zat in de borstzak van een werknemer. Vixen ging voor de werknemer zitten en keek omhoog, zo van…daar zit ie! Heel goed Vixen…maar we willen eigenlijk een hele strakke verwijzing. Klimt Vixen thuis altijd bij bezoek op schoot om een lebber in het gezicht te kunnen geven, nu toonde ze veel respect voor de werknemer, ze wilde gewoon niet op schoot klimmen om een strakke verwijzing te geven. Dus hebben we de werknemer gevraagd om op de grond te gaan zitten…en ja wel, Vixen gaf een strakke verwijzing! Mooi om te zien dat onze kleine meid zoveel respect heeft voor een werknemer. Hier gaan we op verder oefenen.
Naast haar de glazen vloer, het boeit Vixen niet
Jaja Vixen, je hebt het goed hoor!
Als de werknemer op de grond zit geeft Vixen een strakke verwijzing

Voor Sabbat hadden we deze keer een hele andere uitdaging, hij mocht namelijk auto’s onderzoeken. En dat was niet makkelijk, want er stond daar een flink harde wind, dus er was wel wat verwaaiing.

Hij had de geur snel in zijn neus, maar de wind lokte hem eerst naar de blauwe auto achter hem. Toen Sabbat door had dat daar de geur niet vandaan kwam, onderzocht hij de camper verder, met goed resultaat.
Maar ook binnen in de camper vond Sabbat een geurbron, goed gewerkt man!
Maar op het parkeerterrein stonden nog meer auto’s die verdacht waren

Voor Novie waren er natuurlijk ook weer nieuwe uitdagingen: zoeken in een keet,

op kantoor (geen stoel te vertrouwen)

en zelfs de huisfotograaf was verdacht!

Het was dus weer een hele geslaagde training! Met dank aan Conny én de huisfotograaf van EEW voor de foto’s.

12-04-2022: Wat een geslaagde detectiezoeken training hebben we bij EEW gehad.

Vanwege corona hadden we er al een tijd niet meer getraind, maar gisteravond konden we weer los gaan op het werk van Conny, bij EEW Energy from Waste.

Een geweldige locatie om te kunnen detectiezoeken: kleine ruimtes met gesloten en open kasten; een grote ruimte gevuld met werklui (ja, ook ’s avonds), bureaus, open en dichte kasten, stoelen, piepende computers, op een rails bewegende kraanmachiniststoelen die staan tegen een glazen vloer…en via deze vloer kan je een héél eind naar beneden kijken, kopieermachines en nog zoveel meer om bronnen in te verstoppen.

Sirrush en Sabbat mochten mee trainen en Conny nam natuurlijk haar Novie, dochter van Nasho Ghin-Hawk (zoon van onze Ghinjo) mee.

We begonnen eerst met een zoeksessie in een kleine ruimte, zodat Sirrush, Sabbat en Novie alvast in de stemming konden komen. De tweede zoeksessie vond plaats in de grote ruimte en dat was ook gelijk een hele pittige zoeksessie. Na deze tweede zoeksessie was het lampje dan ook wel uit bij Sirrush, Sabbat en Novie. Maar wat was het weer geweldig om bij EEW te mogen trainen. Natuurlijk met dank aan de Conny en haar collega’s, die heel bereidwillig waren en ook geurbronnen bij zich wilden dragen, wetende dat ze wel eens “besprongen” zouden kunnen worden door Sirrush, Sabbat of Novie.

En omdat Conny en Saskia elkaar tijdens de training altijd filmen om de zoeksessies weer terug te kunnen kijken en daar van te leren, hebben we ook nog wat fotootjes van deze training.

Novie ging als eerste van start, dit kastje is verdacht
Daarna mocht Sabbat zijn eerste kantoorruimte onderzoeken
en daarna was het de beurt aan Sirrush. Zij heeft al iets verdachts gevonden en verwijst dat mooi
De tweede zoeksessie voor Novie, nu in de grote ruimte. Die tas…daar klopt iets niet!
Novie zoekt het alweer hoger op, want die ordners, die zijn niet te vertrouwen
Daarna mocht Sabbat de grote ruimte onderzoeken, zijn neus past er maar net in…maar hij heeft wel “beet”
Ja joh…jij hebt iets in je navel verstopt…maar Sabbat die misleid je niet!
Sabbat wringt zich in alle openingen
Sirrush mocht als laatste de grote ruimte onderzoeken…clown als ze is lijkt ze Saskia te zeggen: ik heb beet hè
Sirrush heeft ook iets in de rails onder de kraanmachinistenstoel gevonden
en dan vindt ze ook nog eens iets verdachts bij een andere medewerker!