Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 22 juli 2017

Scroll to top

Top

Weer verdriet

22-12-2016: alweer groot verdriet bij de Stars…

Twee maanden na het overlijden van onze Uli en 5½ maand na het overlijden van onze Shinji hebben wij gisteren helaas afscheid moeten nemen van onze (laatste Altdeuschen Eckje) Zarka.

Al vrij snel na het overlijden van Uli kreeg Zarka het een stuk moeilijker, zowel lichamelijk als geestelijk, Zarka had overduidelijk nog maar weinig plezier in het leven en het lopen ging haar ook steeds moeilijker af. Kon ze een maand geleden nog een beetje genieten van een wandeling op vreemd terrein, de laatste drie weken kon ook dat haar niet meer blij maken. De laatste weken kon ze niet meer zonder een hoge dosis pijnstilling, welke we met de paar dagen toch nog moesten ophogen. De afgelopen dagen ging bij haar echt het kaarsje uit en voelden wij ons genoodzaakt om in te grijpen.

Zarka is voor ons een hele bijzondere hond geweest. Ze was altijd zeer rustig, een echte werkhond was ze niet. Naar de hondenschool gaan was niet haar ding, ze was liever één op één met ons bezig, waarbij ze het liefste aan het speuren of apporteren was. Zarka had een enorme mensenkennis, zij voelde heel goed aan welke mensen te vertrouwen waren en welke mensen niet. Uli was altijd haar trouwe kameraad, bij hem voelde ze zich altijd op haar gemak. Maar Zarka was helemaal weg van Raptor, Raptor was echt haar grote liefde, met hem wilde ze altijd spelen (helaas voor haar wilde Raptor dat niet).
Zarka hield veel van water én van modder, dit heeft ons altijd veel lachmomenten bezorgd, zeker als ze er samen met Lupus of Uli op uit was. Tijdens het zwemmen vond ze het heerlijk om half in het water staand kuilen te kunnen graven.

Zarka heeft vier nestjes gekregen, wat was ze een zorgzaam topmoedertje! We zijn dan ook zeer blij met haar dochter Luchie, met wie Zarka een hele sterke band had, zij konden samen ook ontzettend leuk spelen. De laatste twee jaren had ze ook aan Sabbat een hele grote vriend.

Lieve Zarka, bedankt voor de ruim 13 mooie jaren die je ons hebt gegeven, bedankt voor je geweldige dochter Luchie…je wordt gemist lief meissie!

Hieronder een kleine serie foto’s over het leven van onze Zarka