Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 21 februari 2018

Scroll to top

Top

Survival

09-07-2017: Dogsurvival in Zeewolde

Gisteren werd er in Zeewolde een survivaltocht georganiseerd voor baas met hond. De ultieme kans voor de actieve Star-eigenaar om samen met hun hond flink actief te zijn…dachten wij…

Toen de inschrijving startte, zat deze al vol voordat velen ook maar klaar zaten om zich in te schrijven…maar, Saskia was er op tijd bij en had zich wel al in kunnen schrijven met Sabbat, die zijn eerste survival zou gaan lopen. Ook Mariëtte was er natuurlijk op tijd bij met haar Qarun-Sam (Ghinjo x Nick, dus volle broer van Sabbat), net zoals Charles met Shinju-Shinji Jr. (volle zus van Sabbat). Helaas waren alle andere Starretjes te laat met inschrijven, dus moesten zij deze geweldige dag missen. Leuk was wel dat er nog een half-Starretje zich had kunnen inschrijven, namelijk Winter (dochter van Nasho-Ghin Hawk die weer een zoon is van onze Ghinjo) en haar vrouwtje Jessica.

En dus vertrok Saskia gisterochtend in alle vroegte met Sabbat naar Zeewolde. Mariëtte zou namelijk al bijtijds starten met haar Sam in de wedstrijdgroep (tja…zo fanatiek als Mariëtte is zou Saskia wel willen zijn…). En nu was de kans daar om Mariëtte en Sam aan te moedigen. Maar, voor Mariëtte en Sam van start gingen moesten Saskia en Sabbat eerst nog langs de inschrijving: Sabbat werd goed gecontroleerd: chip en inentingsboekje werden nagelopen, Sabbat moest op tafel voor een controle door de dierenarts…zeer goed van de organisatie dat ze deze verantwoording nemen!

Mariëtte en Sam gingen, zoals we van ze gewend zijn, fanatiek van start. Het eerste onderdeel, in een vrachtwagen springen, onder pallets door en de hond weer uit de vrachtwagen tillen, konden we zien. De volgende vijf onderdelen konden we helaas niet volgen…bij onderdeel zeven stonden we klaar om Mariëtte te volgen: een afdaling in een kuil…met water en modder! Volop gelachen dus.  Aan Mariëtte te zien was ons al snel duidelijk geworden dat de onderdelen tijdens deze survival niet makkelijk waren…Mariëtte zei ook: had ik maar een chihuahua gehad…tja…daar stond Saskia dan..in afwachting van haar survival met de 40kg wegende Sabbat…was het toch niet beter geweest om de wat lichtere Luchie mee te nemen ? Helaas konden we van de rest van de survivaltocht van Mariëtte en Sam niet alle onderdelen meer volgen.

Na de tocht van Mariëtte en Sam was het de beurt aan de recreanten…aan Saskia met Sabbat, Charles met Shinji-Jr. en Jessica met haar half-Star Winter dus. Jessica startte zes minuten later als Saskia en Charles…dus werd er op Jessica gewacht, wel zo leuk om de survivaltocht samen te lopen.

Saskia was wel heel benieuwd hoe Sabbat deze survivaltocht zou gaan doen. Door zijn lichaamsbouw en gewicht zouden sommige onderdelen wellicht niet zo makkelijk zijn. Maar, Sabbat, ging er vol voor en deed alle onderdelen eigenlijk met groot gemak. Ergens op of over springen, onder door of door kruipen, opgetild worden, op grote hoogte op een klein plankje blijven zitten…niks was Sabbat te gek! Dus…wat zijn wij trots op onze jongste Star! Maar, net zo trots zijn wij op Shinji-Jr., Winter en natuurlijk Sam en hun baasjes!

Geniet mee van eerst de foto’s van Mariëtte en Sam en daarna van Saskia met Sabbat, Charles met Shinji-Jr. en Jessica met Winter…de foto’s zeggen genoeg!

 

Deze survivaltocht was er eentje niet voor watjes: meerdere onderdelen waren, met name met een grotere hond zoals onze ODH’s, best pittig. Een paar keer moesten de honden tot op een hoogte van zo’n 1.60-1.80 meter opgetild worden. Gelukkig kreeg Mariëtte hulp van de organisatie en Saskia, Charles en Jessica klaarden alle onderdelen door elkaar te helpen…waarbij natuurlijk de sterke man Charles soms flink de klos was…

Van niet alle onderdelen konden foto’s gemaakt worden, maar Jessica heeft met een Actioncamera wel nog een leuk filmpje gemaakt, dit filmpje volgt spoedig op onze site.

Organisatie van Dogsurvival Zeewolde: bedankt voor de organisatie van een geweldig leuke dag!