Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 21 november 2017

Scroll to top

Top

Sirrush is bevallen

06-09-2017: Hoera…na drie jaar weer pupjes in huize Of Shinji’s Star! Nou ja…pupjes???

Maandagochtend 4 september is er een behoorlijke temperatuurdaling bij Sirrush waarneembaar, wat normaliter betekent dat de bevalling ca. 1 dag later te verwachten valt.

De rest van die dag en ook ’s nachts is Sirrush in toenemende mate onrustig, moet steeds vaker naar buiten voor een plasje en wil ook her en der in de tuin graven, maar er dient zich nog geen bevalling aan.

De dag erna in de loop van de ochtend wordt het wel duidelijk, dat die dag de bevalling gaat plaatsvinden. Als zo tegen het einde van de ochtend de 1e persweeën zich aandienen, weten we dat de geboorte niet lang meer zal duren. Sirrush heeft het wel moeilijk en als net na 12 uur de 1e pup ter wereld komt, blijkt wel waarom ze het moeilijk had, want de pup is erg fors. Direct nadat de pup geboren is, ontfermt Sirrush zich over haar kind en begint dit te wassen en de navelstreng af te bijten. Het blijft toch altijd weer verwonderlijk om te zien hoe goed een moeder bij haar 1e nest toch direct weet wat er moet gebeuren. Na de 1e verzorging kruipt de pup meteen zelfstandig naar de tepel. Een ½ uur later kondigt de 2e pup zich aan en nu het geboortekanaal wat opgerekt is, komt deze pup een stuk gemakkelijker ter wereld. En vanaf dat moment heeft Sirrush het tempo er goed in, want elke 20 a 25 minuten wordt er een pup geboren en om 14.30 hebben we al 6 pups.

Maar daarna wordt het stil, op een gegeven moment kunnen we aan Sirrush zien, dat de bevalling er wel eens op kon zitten en na contact en controle met de dierenarts zo rond het begin van de avond, blijkt inderdaad dat Sirrush leeg is.

Al tijdens de bevalling, maar ook daarna stellen we trots, blij en ook wel enigszins verwonderd vast, dat Sirrush haar 1e bevalling zo ontzettend goed gedaan heeft, in alle opzichten precies zoals haar moeder Ghinjo : 2 stuiterkuikens van de bovenste plank, maar bij hun 1e bevalling de rust zelve en vanaf geboorte direct weten wat er moet gebeuren, wederom geweldig om mee te mogen maken hoe mooi dat natuurlijke instinct aanwezig is.

 

Namen :

Toen we wisten dat Sirrush drachtig was, was het thema voor de namen van de pups al snel beslist.

Tja, wij zijn groot Feyenoord-fan en ter ere van het kampioenschap van onze club afgelopen seizoen, besloten we om als thema namen van spelers uit kampioensploegen te kiezen. Nu zijn er maar heel weinig Feyenoord-spelers met een naam welke begint met een T, dus hebben we maar wat creativiteit hierop los gelaten en begint elke naam van een pup met “The Feyenoord Champions”, afgekort “The FC’s” en dan vervolgens de naam van een speler. Uiteraard heeft de 1e reu de naam Dirk gekregen naar Dirk Kuijt.

 

Hieronder alle namen:

Reutje: Dirk, van Dirk Kuijt

Reutje: JeePee, van JeanPaul van Gastel

Teefje: Tonny, van Tonny Vilhena

Teefje: Ricky, van Rick Karsdorp

Teefje: Keessie, van Kees van Wonderen

Teefje: Vanni, van Giovanni van Bronckhorst

 

Morgen zullen we proberen een update te maken met het begin van het dagboekverslag en natuurlijk de portretfoto’s!