Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 18 augustus 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 8

24-10-2017: Dag 50

We zijn alweer de laatste week in gegaan. En omdat The FC’s vandaag dus precies 7 weken oud zijn, moesten de portretfoto’s natuurlijk weer gemaakt gaan worden. Op deze leeftijd hebben we echt hulp nodig bij het maken van de foto’s, want The FC’s zouden natuurlijk nooit zomaar braaf stil blijven zitten voor de foto. Gelukkig kwamen Tina en Mika vandaag op bezoek, dus kon Tina vandaag aan de bak. We zijn ook nog even met The FC’s bij wat paarden wezen kijken. Vandaag was natuurlijk ook weer het weegmoment. En we schrokken er van: gemiddeld zijn The FC’s de afgelopen week 1,7 kilo gegroeid, hun gemiddelde gewicht is nu 7,1 kilo!

 

Alleen…na het vertrek van Tina en Mika kwamen we er achter dat er één The FC-tje wordt vermist…

Voor het laatst gezien in een groene Ko de Boswachter-auto

 

Oja…we hebben ook “normale” portretfoto’s gemaakt, klik hier om deze te bekijken.

 

25-10-2017: Dag 51

Voor het eerst heeft Sirrush een paar keer door middel van een grom haar kinderen tot de orde geroepen toen ze te hard met hun mama wilden spelen. Sirrush vindt het blijkbaar tijd geworden The FC’s nog een beetje op te voeden, alvorens ze uitvliegen. The FC’s hebben vandaag alweer bezoek gekregen van Evelien. En ook nu weer had ze Samantha mee genomen. Samen met hen zijn we met The FC’s naar de hertjes in het dorp wezen kijken. Vanavond kwamen ook Conny en Bert nog eventjes naar The FC’s kijken. The FC’s hebben zich toen goed uitgeleefd in de keuken en toen ze eenmaal terug in de ren waren, besloten ze met zijn allen een duik in de waterbak te nemen.

 

26-10-2017: Dag 52

Er op uit te gaan om The FC’s te socialiseren was vandaag niet echt nodig: in en om onze tuin was namelijk de hovenier de gehele dag aan het werk, dus was er voor The FC’s genoeg te zien en te horen. Vanmiddag waren The FC’s zo moe geworden van alle indrukken, dat we ze maar binnen hebben laten slapen i.p.v. buiten op het terras. The FC’s hebben ook nog even met zijn allen in de tuin gedold met mama Sirrush, oma Ghinjo en overopa Raptor. Met name Raptor had veel belangstelling van The FC’s, dit kwam vermoedelijk omdat Raptor een plastic fles uit het badje had gejat en daarmee in de tuin liep te paraderen. Maar, dit leverde wel weer leuke foto’s en mooie opvoedkundige lesjes op. Vanavond, toen Boelo en Siena (baasjes van o.a. Baju (dochter Shinji x Lupus)) op bezoek waren, mochten The FC’s weer in de keuken dollen, nu samen met Sirrush en Sabbat.

 

27-10-2017: Dag 53

De laatste dag dat we alle The Feyenoord Champions in huis hebben…niks moest, alles mocht…dus, wij hebben er van genoten!

We hebben een filmpje gemaakt van hoe The FC’s hun oma Ghinjo elke ochtend begroeten. Eigenlijk van de zotte dat Ghinjo elke ochtend nog staat te trappelen om bij haar kleinkinderen te mogen gaan. Hoezo? Nou…het filmpje zegt genoeg, klik hier om het filmpje te bekijken.

Vanochtend kregen The FC’s weer genoeg indrukken te verwerken door de werkzaamheden van de hovenier in de tuin. De rest van de dag hebben wij, samen met Mike en José, intens genoten van The FC’s en de grote Stars.

28-10-2017: Dag 54

Vanochtend kwamen Henjo, Kim, Sander en Jeroen om hun Keessie op te halen. Keessie heeft van hen de naam Anisa gekregen, met als roepnaam Nisa. Even later stond Tina op de stoep. Wilde zij alweer Vanni in de groene Ko de Boswachter auto ontvoeren? Gelukkig was daar Patrick…onze beveiliger!  Ook Claudia was inmiddels gearriveerd. Claudia is het trotse baasjes geworden van Vanni, die haar naam blijft behouden. En Tina? Tina is de peettante geworden van Vanni. Toen ook Vanni was vertrokken mocht Sirrush weer bij haar kinderen. Sirrush telde en telde…en begon te zoeken. De arme meid, ze wist maar wat goed dat er iets niet klopte.

Vanmiddag, Shana en vriendin Chloë waren inmiddels ook gearriveerd, zijn The FC’s nog even bij de supermarkt in het dorp wezen kijken. Eenmaal weer thuis vond Sirrush het maar niks dat oma Ghinjo bij The FC’s was. Ze wilde haar kinderen voor haar alleen hebben, wat ze natuurlijk mocht. Vanavond was het geen weer voor The FC’s om nog even naar buiten te gaan, dus speelden ze binnen…en waar speelden ze weer het meeste mee? Juist ja…met de waterbak!

 

Oja…we hebben ook nog geprobeerd Vier-generaties-foto’s te maken, The FC’s op de foto met hun mama Sirrush, oma Ghinjo en overopa Raptor.  Was niet makkelijk, want The FC’s wilden maar één ding: dollen met de familie!

 

29-10-2017: Dag 55

Vanochtend was een spannend ochtendje voor Shana: na bij vele nestjes op bezoek te zijn geweest en gelogeerd te hebben, mocht ze nu dan eindelijk haar eigen Starretje meenemen: Dirk! Dirk blijft zijn naam houden, al wilde Shana hem eerst Dirkje noemen. Maar ja, Dirk is nu al geen Dirkje meer…dus bleef het gewoon Dirk. Nadat Dirk het nest had verlaten, kwamen Jan en Asja nog eventjes op bezoek. Zij hadden ook hun Koira-Kaya (dochter van Ayreon en Raptor) mee genomen. Kaya mocht even kennis maken met The Stars. Heel opvallend was dat The Stars bij Kaya erg rustig reageerden, ze zullen dus heel goed beseft hebben dat Kaya voor hen een onbekende hond was. Eventjes later verliet ook JeePee het huis, hij ging mee met Evelien en zijn nieuwe vriendinnetje Bandji de Tweede én met Samantha, die voor de derde keer mee was naar de pupjes (zij mocht nu voor chauffeur spelen). Ook JeePee blijft zijn naam behouden. En toen waren er dus nog maar twee pupjes over: Tonny en Ricky. Met Tonny en Ricky zijn we nog eventjes naar Bourtange geweest. Op de terugweg kwamen we nog langs een veld waar op dat moment suikerbieten gestort werden. Dus, uitgestapt en er eventjes met Tonny en Ricky naar gekeken. Toen we weer thuis kwamen met Tonny en Ricky was Sirrush wel weer heel blij. Vanavond nog even genieten van Tonny en Ricky, morgenochtend vliegen ook zij uit.

 

30-10-2017: Dag 56

De dag waarop ook Tonny en Ricky hun nest verlieten…

Vanochtend kwamen eerst Mark en Mariette hun Tonny, die van hen de roepnaam Fenne heeft gekregen, op halen. Na de kennismaking met haar grote oom Qarun-Sam (zoon van Ghinjo en Nick en dus de grote volle broer van Sirrush) vertrok Tonny-Fenne naar haar nieuwe huis. Niet veel later verliet ook Ricky ons huis. Zij ging mee met Piet, Tom en Indra-Inca, dochter van Zarka en Raptor. Ricky heeft van Piet de naam Sobat gekregen…toeval of niet…een reu uit ons E-nest heet ook zo!

En toen waren The FC’s dus uitgevlogen. Omdat Sirrush het er de laatste dagen al erg moeilijk mee had als we er met The FC’s op uit gingen en ze ook zoekende was naar de uitgevlogen kinders, hebben we zo snel als het kon ons huis weer “puppy-inrichting-vrij” gemaakt. Daarna hebben we Sirrush in een natuurgebied op zoek laten gaan naar haar broer Sabbat, om haar geestelijk te vermoeien alvorens ze weer terug in huis kwam. Gelukkig is Sirrush daarna nog niet zoekende geweest!

Wij kunnen terug kijken op acht geweldige weken met The Feyenoord Champions. Sirrush heeft bewezen een topmoeder te zijn. Ondanks dat ze in het dagelijks leven, net zoals haar mama Ghinjo, een stuiterkuiken is, was ze tijdens de bevalling en het verzorgen van The Feyenoord-Champions de weken erna een rustige, zeer zorgzame moeder. Elk geluidje hield ze in de gaten, tot de laatste dag! Enorm genoten hebben wij ook van Sabbat, de broer van Sirrush. De eerste pupjes die hij in huis mee maakte…en oh, wat heeft hij met ze gespeeld, ze verzorgd en ze beschermd. Want, niemand mocht aan The Feyenoord Champions komen! Elke dag weer deed hij ons verbazen. En dan oma Ghinjo: het liefst lag ze de gehele dag in de ren bij haar kleinkinderen: spelen, opvoeden en ondertussen ook elke beweging en geluidje in de gaten houden, wat een superoma! Trots zijn we ook op overopa Raptor, onze stoere patser met zijn kleine hartje. In het begin in de ren erbij, toen The FC’s groter werden in de tuin erbij. Zo duidelijk en respectvol naar zijn achterkleinkinderen, hij maakte ons heel veel duidelijk over het karakter van elk The FC-tje. Vol bewondering hebben we ook gekeken naar Shapash. De eerste weken vond ze The Feyenoord Champions erg leuk en interessant, vanaf dat The FC’s beweeglijker werden vond ze het allemaal wat moeilijker worden. Maar, de laatste week wilde ze maar wat graag weer bij The FC’s zijn…en bij het bezoek natuurlijk! Ons oudje Ayreon heeft zich niet geïnteresseerd in The FC’s, zij vond alleen het bezoek met de lekkere snoepjes interessant. Helaas konden wij Luchie niet vertrouwen bij The FC’s, Luchie weet dat ze in rangorde is gezakt t.o.v. Sirrush en we waren bang dat Luchie wraak zou nemen op The FC’s. Dat is de natuur.

Via deze weg willen wij de nieuwe baasjes van The FC’s bedanken voor het vertrouwen in ons en in Sirrush. We wensen jullie heel veel geluk met jullie nieuwe Star!

Ook bedanken wij iedereen die bij ons op bezoek is geweest, hierdoor hebben wij The FC’s een geweldige start mee kunnen geven. Ook gaat onze dank uit naar iedereen die ons dagboekverslag op de voet heeft gevolgd, we hopen dat een ieder er veel plezier aan heeft beleefd.

Omdat Sirrush is gebleken zo’n geweldige goede moeder te zijn, hopen we dat ze ons in de herfst van 2018 weer mag verblijden met net zo’n mooi nestje als The Feyenoord Champions!