Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 17 juli 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 7

17-10-2017: Dag 43

Vanochtend begon voor The FC’s met wat spannends: hun eerste, korte ritje in de auto. Vervolgens kwam Evelien met vriendin Christa helpen bij het maken van de portretfoto’s. Wat hebben we gelachen. Want…waarom eventjes stil zitten als je ook de tuin kan verkennen, in broekspijpen kan bijten, laarzen kan slopen of in vingers kan happen? Maar, natuurlijk is het weer gelukt om The FC’s fatsoenlijk op de foto te krijgen.

Vanmiddag kregen we weer bezoek…nu bezoek waar The FC’s niet echt op zaten te wachten, want de dierenarts kwam langs voor een prikkie of twee. The FC’s zijn gelukkig allemaal gezond verklaard, we hadden eigenlijk niet anders verwacht, daar de afgelopen zes weken zo voorspoedig zijn verlopen. Omdat we nooit weten hoe pupjes reageren op de inenting, hadden we voor de rest van de dag geen bezoek gepland. Maar, The FC’s leken niet erg veel last te hebben van de inenting. En om dat te vieren kregen The FC’s vanavond wat slagroom. Tja toekomstige baasjes…als jullie ooit nog eens een slagroomspuitbus gaan opschudden…dan zal het Starretje wel vooraan staan.

We hebben The FC’s vandaag ook maar weer gewogen: de afgelopen week zijn ze gemiddeld 1,3kg gegroeid, het gemiddelde gewicht is nu 5,4kg.

Nieuwsgierig geworden naar de portretfoto’s ? Klik dan hier om ze te bekijken.

En…er is een heel leuk filmpje gemaakt door Bert en Leon, die afgelopen zondag met Marian op bezoek waren. Klik hier om dit filmpje te bekijken…het is meer dan de moeite waard!

 

18-10-2017: Dag 44

Een heerlijke dag weer vol met bezoek van vrienden! Zo kwamen Riet, Marjolein, Willie, Lesley, Jeronne, Ana en Bernard zowel The FC’s als de grote Stars verwennen. Hadden de toekomstige baasjes nog de illusie dat ze straks makkelijk de bladeren van de straat kunnen vegen…vergeet het maar! Riet en Jeronne hebben er voor gezorgd dat dat niet meer gaat lukken. The FC’s zijn al verpest dus met o.a. de bezem en de slagroomspuit…vanmiddag ook met een bekertje koude koffie. Doen we dan ook nog iets waar de toekomstige baasjes wel blij van worden? Jawel…want vandaag hebben we de grote, donkere tunnel tevoorschijn gehaald. Eerst hebben we de tunnel recht neer gezet en nog niet zo lang gemaakt. Maar, The FC’s stoven er gelijk door heen. Dus hebben we de tunnel lang gemaakt. Maar, ook dat was geen enkel probleem voor The FC’s. Vervolgens de grote uitdaging: de tunnel in een u-vorm, dus The FC’s zagen geen uitgang toen ze de tunnel in gingen. Maar ook nu weer geen enkel probleem, vol enthousiasme renden The FC’s door te tunnel. Tot slot hebben we de bak met plastic flessen aan het uiteinde van de tunnel neer gezet, zo leek het al net een klein behendigheidsbaantje.

 

19-10-2017: Dag 45

De dag begon voor The FC’s met een ritje in de auto. Vervolgens lieten we ze één voor één door een creatief gebouwd doolhofje lopen. Na nog even gestoeid te hebben vielen ze weer in een diepe slaap. Toen was het tijd voor Sirrush om voor het eerst sinds bijna 7 weken weer eens een duik te gaan nemen. Bij terugkomst moest Sirrush eerst droog geblazen worden met de waterblazer, we hebben The FC’s ook maar gelijk laten kennis maken met de blazer. Vanmiddag kwam (weer!) Evelien op bezoek. En ook kwamen Leroy en Jeanet met hun 10 maanden oude Déon weer puppyknuffelen. Geinig was dat Déon zich vermaakte met de puppenspeeltjes en The FC’s vermaakten zich met de speelgoedauto van Déon. Samen met Evelien hebben we The FC’s ook aan een lijntje buiten de tuin laten lopen en zijn ze nog door de grote tunnel gegaan, die nu in een S-vorm stond. Voor The FC’s een groot spel, want mama Sirrush denderde ook heen en weer door de tunnel. Omdat we het belangrijk vinden dat The FC’s met allerlei soorten materialen kennis maken, kregen ze vandaag ook een apporteerblok van metaal. Nu hadden we niet verwacht dat deze gelijk geapporteerd zou gaan worden, het blok weegt toch zo’n 670 gram. Maar…we konden nog niet eens knipperen met onze ogen of daar werd het blok al geapporteerd. Vanavond kwamen ook Piet en Fimmie weer een kijkje nemen. Zij hadden alleen wat pech…bij hun aankomst vielen The FC’s net allemaal in slaap en toen ze op het punt stonden om weer weg te gaan, werden The FC’s weer wakker.

 

20-10-2017: Dag 46

The FC’s hebben de eerste regendruppels op hun lijfjes voelen vallen. Vanochtend regende het licht, dus hebben we ze na het autoritje even buiten in de regen laten spelen. The FC’s hebben ook één voor één met overopa Raptor mogen spelen. Nou ja…spelen? Raptor is niet van het spelen, maar hij voedt wel super op. Maakten we in het verleden altijd gebruik van Shinji om de puntjes op de “i” te zetten wat betreft de karaktertjes van de pupjes, nu was Raptor ons daar zeer behulpzaam bij. Natuurlijk hebben The FC’s ook met mama, oma en oom gespeeld. En heel bijzonder…The FC’s hebben een schaap ontmoet! Ook kwamen vandaag Claudia en Patrick weer met The FC’s spelen.

 

En dan nu een kort stripfotoverhaaltje

 

21-10-2017: Dag 47

De dag waarop we met alle toekomstige baasjes er voor het eerst met The FC’s op uit gingen…naar natuurlijk de Intratuin in Winschoten.

Een uurtje voordat alle toekomstige baasjes bij ons werden verwacht kwam Willie (baasje van Ghiva-Lupa (zus van Ghinjo, dochter van Shinji en Raptor) en van Slayer (broer van Sirrush en Sabbat en dus zoon van Ghinjo en Nick)) ons al helpen met de voorbereidingen. Iedereen was ruimschoots op tijd aanwezig, op Shana en Maxim na, die de ene na de andere file in bleken te rijden.  Uiteindelijk zijn we maar naar de Intratruin vertrokken, zonder dus nog Shana en Maxim…maar, natuurlijk wel met hun toekomstig The FC-tje. De rit naar de Intratuin verliep opvallend rustig. De eerste paar minuten zaten The FC’s nog even flink te piepen, maar al snel waren ze volledig stil. Zonder ook maar één stress-signaal arriveerden we op het parkeerterrein van de Intratuin. Bij de Intratuin was het erg druk, wat dus ook van invloed was op het tempo waardoor we door de Intratuin konden lopen. Want, er waren zoveel mensen die even met The FC’s moesten kroelen of op de foto wilden. Toen we halverwege de Intratuin waren arriveerden dan gelukkig nog Shana en Maxim, zij konden dus ook nog eventjes genieten van hun toekomstig Starretje.

Toen we weer thuis kwamen merkten we heel erg aan Sirrush dat ze haar kinderen wel enorm had gemist. We hebben nu al met haar te doen als over een week haar kinderen gaan uitvliegen.

Thuis waren The FC’s nog korte tijd flink actief in de ren, maar daarna vielen ze toch allemaal in een diepe slaap. Na een tijdje geslapen te hebben mochten ze nog eventjes dollen in de tuin met mama, oma en oom.

Hierbij willen we alle toekomstige baasjes bedanken voor hun komst en de geslaagde, eerste socialisatie buitenshuis. Ook bedanken wij Willie. Tijdens het bezoekje van The FC’s aan de Intratuin heeft ze onze “grote Stars” een wandelingetje gegeven en voorafgaand en na afloop van het socialisatie-uitje zorgde zij ervoor dat iedereen voorzien was van een drankje en een hapje. Zo konden wij zelf nog meer genieten van deze dag!

 

22-10-2017: Dag 48

Na een rustige nacht brak vandaag weer een gezellige dag aan. Eerst kwamen Marcel en Yvonne op bezoek, met hun Ties en Loeki. Omdat Ties en Loeki de honden best wel spannend vonden, lieten we ze op het gemakkie kennis maken met The FC’s en met Sirrush. Al vrij snel hadden Ties en Loeki door dat The Stars helemaal niet eng zijn, maar juist leuk. Vanmiddag kwamen Shana en Maxim én Claudia en Patrick weer op bezoek. Hoewel het af en toe wat regende, zaten we wel met The FC’s buiten op het terras. En zo leuk…in ene gaf Shapash aan dat ze ook in de ren bij The FC’s wilde zijn. Wij waren zeer verbaasd, want Shapash vindt slapende pupjes wel leuk, maar niet de actieve pupjes. Dan wordt Shapash nl. wat onzeker en begint ze wat te grommen, zonder dat ze de pupjes ook maar wat zou doen. Sabbat, die op dat moment ook bij The FC’s was, hield Shapash opvallend goed in de gaten. En toen Shapash eenmaal wat begon te grommen naar een pup die aan haar wilde snuffelen, maakte Sabbat haar direct duidelijk dat dat gedrag niet geaccepteerd werd. Daarna durfde Shapash niet meer te grommen en heeft ze zelfs samen met Sabbat een pup staan wassen. Die Sabbat, hij blijft ons verbazen! Hij is de grote beschermheer van The FC’s, dat is wel duidelijk! Vanmiddag kwamen ook nog Hetty en Henry op bezoek met hun dochtertjes Chinook en Aylen. The FC’s werden volop geknuffeld en er zijn (of moesten) vele foto’s gemaakt van Chinook en Aylen met The FC’s. Vanavond was Shana maar moeilijk bij haar toekomstige pup weg te krijgen, maar ja, het weekend zit er op hè!

 

23-10-2017: Dag 49

Vanochtend, in de regen, hebben The FC’s hun tweede socialisatie-uitje buitenshuis gehad. We zijn nl. met ze naar een tankstation gegaan. Eenmaal weer thuis kregen ze een flappenkussen met brokjes er in, konden ze eventjes lekker zoeken. Vanmiddag kregen The FC’s bezoek van Miriam en Rick. Na even gespeeld te hebben vielen ze in een diepe slaap…dachten wij…maar, al vrij snel werden ze weer wakker…en hoe! Waar ze de energie vandaan hebben gehaald weten we niet, maar wat waren ze actief. Mama Sirrush en ome Sabbat hebben het geweten. Ze kregen het zelfs voor elkaar om in korte tijd de meeste flessen uit het badje te werken. Over Sabbat blijven we ons elke keer weer verbazen. Nu had hij een balletje van touw gepakt met een koord er aan, hij daagde The FC’s uit om het koord vast te pakken en hij had succes. Als hij had gewild, had hij The FC’s hiermee alle hoeken van de ren kunnen laten zien, maar dat deed Sabbat niet. Wat hij wel deed ? Kijk maar naar het filmpje ervan, wat Rick gemaakt heeft, klik hier om het te bekijken!

Vanavond hebben we The FC’s maar in de keuken laten spelen. Sirrush had het enorm naar haar zin. Regelmatig op haar rug liggend speelde ze met The FC’s, ondertussen hield ze alles in de gaten. En oma Ghinjo nam de rol van haar mama Shinji over, door als een koningin in de luie stoel te blijven liggen.

 

Vergeet niet om het filmpje van Sabbat en The FC’s te bekijken! Klik hier.