Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 17 juli 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 6

10-10-2017: Dag 36

Afgelopen nacht hebben we voor het eerst Sirrush niet in de ren bij The FC’s laten slapen. Maar, na vier uurtjes zonder haar kinderen geweest te zijn, liet Sirrush ons merken dat ze toch weer graag de ren in ging. Omdat The FC’s vandaag natuurlijk alweer vijf weken oud zijn, moesten er weer portretjes gemaakt worden. Ook nu weer hebben we de foto’s in de tuin gemaakt. The FC’s vonden het nog steeds wel wat spannend om alleen in de grote tuin te zijn. Na deze fotosessie lagen The FC’s dan ook lange tijd in een diepe slaap, dus het was maar goed dat er eventjes toen geen bezoek was. The FC’s hebben ook even mogen knabbelen aan een lapje kopvlees. Leuk om te zien dat er uiteindelijk ééntje het sterkst was en er met de lap vandoor probeerde te gaan. Marja en Gerrie kwamen ook nog eventjes knuffelen. En wat hadden zij een mazzel: twee uur lang hebben ze in de ren gezeten en op zo’n vijf minuten na zijn The FC’s al die tijd flink actief geweest. Precies in die paar minuten dat we dachten dat ze allemaal zouden gaan slapen hebben we The FC’s gewogen, maar na het wegen werden ze toch weer allemaal erg actief. De afgelopen week zijn The FC’s gemiddeld 967 gram gegroeid, hun gemiddelde gewicht is nu 4,14 kilo.

Nieuwsgierig naar de portretfoto’s? Klik dan hier om ze te bekijken.

 

11-10-2017: Dag 37

Vandaag eens een dagje zonder bezoek voor The FC’s. Niet dat The FC’s zich verveeld hebben hoor, zo zonder bezoek. Ze hebben weer één voor één in de keuken mogen spelen (mooi om te zien hoe ze zich in een paar dagen tijd ontwikkeld hebben), ze hebben buiten gespeeld met mama Sirrush, oma Ghinjo, opa Raptor en natuurlijk ome Sabbat. Ook hebben ze hun geboortekamer, de woonkamer, mogen verkennen, natuurlijk ook weer in hun eentje.

We hebben het al vaker geschreven, maar wat kunnen we genieten van ome Sabbat. Vandaag ook weer: Sabbat is met The FC’s aan het spelen. Ondertussen ravotten The FC’s onderling ook heel wat af. Dan krijgen twee puppen het met elkaar aan de stok, het gaat er hevig aan toe. Maar, toen kwam ome Sabbat erbij…drukt met zijn neus tegen de pup die bovenop zit en het was gelijk einde strijd. Prachtig om te zien. Maar, even later…Sirrush en Sabbat zijn beiden met The FC’s aan het spelen. En weer krijgen twee puppen het met elkaar aan de stok (ja, de stoeipartijtjes worden heviger en heviger). Sirrush staat er met haar neus bovenop, maar als Sabbat komt kijken, doet Sirrush een stap achteruit en laat ze haar broer het stoeipartijtje sussen. Sabbat geeft deze keer een grom en gelijk weer einde stoeipartij. Zo mooi!

Helaas rust er een vloek op onze fototoestellen: was de goede camera al gesneuveld…vandaag toonde ook de reservecamera flink wat problemen, zo konden we binnen al helemaal geen foto’s maken en ging het buiten ook niet van harte. De kwaliteit van de foto’s is dus helaas niet je van het. We hopen dit probleem morgen weer opgelost te hebben.

 

12-10-2017: Dag 38

Vandaag is Teun, baasje van Qeshi en Quja-Kara (beiden dochters van Ghinjo x Nick en dus volle, grote zussen van Sirrush) even wezen puppy-kijken. Voor de rest van de dag was er geen bezoek…maar, The FC’s hadden wel een drukke dag verder. Omdat we het cameraatje gelukkig weer aan de praat hebben gekregen, hebben we vandaag zowel filmpjes als foto’s kunnen maken. En de belevenissen van vandaag hebben we samengevat in een filmpje.

Klik op de foto om naar het filmpje te gaan

 

13-10-2017: Dag 39

Vanochtend had Sirrush The FC’s voor haar alleen. Zo kon ze uitgebreid met The FC’s spelen, zonder dat een andere Star de aandacht naar haar toe trok. Verder hebben we The FC’s rustig gehouden, wetende dat de middag vermoeiend genoeg voor ze zou gaan worden.

Vanmiddag kwamen eerst Evelien en Desi op bezoek. Zij hadden pech, een uur voor zij op bezoek kwamen waren The FC’s wakker geworden en dus sliepen ze net weer toen Evelien en Desi arriveerden. Na een tijdje gekletst te hebben over natuurlijk The FC’s, was het tijd voor weer een penslap, deze keer een kleine.

En toen arriveerde ook Piet, hij had deze keer zijn kleinkinderen Noor, Tijl en Hannah mee genomen. En dat hebben The FC’s geweten! Ze zijn volop geaaid, maar ze hebben ook wat herrie te verwerken gekregen, want m.n. Tijl en Hannah hadden het klappertjespistool, de toeter en de ballonnen ontdekt.

Nadat Piet en zijn kleinkinderen waren vertrokken, brachten we The FC’s weer naar binnen…en daar vielen ze in slaap, in een hele diepe slaap. Laat ze maar goed rusten nu…het weekend gaat vermoeiend genoeg worden voor ze!

 

14-10-2017: Dag 40

Een drukke dag vandaag voor The FC’s. Vanochtend arriveerden Shana en haar mama Inge (baasje van Egun, zoon van Zarka en Rohan) bij The FC’s. Niet veel later kwamen ook Claudia, Patrick en Tina weer een kijkje nemen. En omdat we toen toch met genoeg mensen waren, mochten The FC’s voor het eerst met zijn allen in de grote tuin spelen, samen met mama Sirrush, oma Ghinjo, overopa Raptor en ome Sabbat. The FC’s genoten hier zichtbaar van en wij met zijn allen natuurlijk ook. In de loop van de middag kwamen ook Mark en Mariette weer op bezoek. Toen The FC’s weer waren bijgekomen van hun eerste speelkwartiertje in de tuin, mochten ze weer eventjes in de tuin spelen. Vanavond dachten we dat The FC’s wel moe zouden zijn…maar nee…ze hebben nog een behoorlijke tijd flink met elkaar gespeeld en geravot.

 

15-10-2017: Dag 41

Mariette heeft vanochtend één voor één The FC’s op de oprit “getest”. We hebben al een aardig beeld gekregen van de karaktertjes van The FC’s, maar het is wel interessant om te zien hoe ze op een voor hen relatief onbekend persoon reageren. De aankomende week zullen we nog meer “testjes” doen, om een zo’n goed mogelijk beeld over de karaktertjes van The FC’s te krijgen, zodat ze straks allen bij het juiste baasje terecht komen.

Toen The FC’s lagen bij te komen van dit “testje”, arriveerden Kim, Henjo, Sander en Jeroen, de toekomstige baasjes van een teefje. Weer even later kwamen Willem en Hennie (baasjes van de inmiddels helaas overleden Cratos-Lupo-Sem, zoon van Zarka en Lupus) op bezoek, weer gevolgd door Claudia en Patrick. En het bezoek hield nog niet op, want vanmiddag kwamen ook nog Jan en Asja (baasjes van Koira-Kaya, dochter van Ayreon en Raptor) op bezoek, samen met Ilse, Lianne en Ryan. En ook kwamen Marian, Bert en Leon op bezoek, met hun Wodan (zoon van Lupus). Toen The FC’s weer goed wakker waren mochten ze weer eventjes met zijn allen in de tuin ravotten, mensen genoeg om ze in de gaten te houden (mn Patrick nam de rol van oppasser wel heel serieus op! 🙂 ). We hadden nu de blauwe schelp gevuld met een klein beetje water, we waren benieuwd of The FC’s wel een badje wilden nemen met dit mooie weer. En ja hoor…de ene na de andere duik in het badje werd genomen. Wat voor ons ook weer genieten was, was om te zien hoe de grote Stars m.n. op de kleine, rondkruipende Ryan reageerden. Hoe actief de grote Stars altijd zijn en hoe fanatiek ze met de grote mensen kunnen en willen spelen, als ze met kleine kinderen zijn, dan zijn ze zo voorzichtig en lief! Wat zijn we trots op onze roedel!

Vanavond was het rust voor The FC’s, konden ze even bijkomen van al het bezoek vandaag.

 

16-10-2017: Dag 42

Vandaag hadden we even een bezoekvrije dag ingelast, de afgelopen dagen waren namelijk inspannend genoeg voor The FC’s. Eerst hebben we Sirrush de tijd gegeven om van haar kinderen te genieten, want van ze genieten, dat doet ze enorm! The FC’s hebben vandaag hun eerste “ipo-spoortje” gelopen. En ze hebben twee om twee met mama Sirrush in de tuin mogen spelen. Ook Raptor mocht nog even een pootje helpen bij de opvoeding. Het badje kwam er vandaag ook weer aan te pas, alleen zat er deze keer geen water in, maar was het badje gevuld met lege plastic flessen. Nou…dit werd een dolle boel! The FC’s klommen het badje in, lagen er in te rollebollen, zochten een flesje uit welke ze vervolgens mee de ren in namen. Voordat het donker werd mochten The FC’s nog even met alleen ome Sabbat in de tuin spelen. Sabbat is zo’n beetje de beste speel- en opvoedhond die we kunnen bedenken. Hij daagt ze uit, speelt ontzettend zacht met ze, voedt ze op daar waar nodig en elke keer weer, als er een strijd onderling is tussen een paar puppen en deze wordt op een gegeven moment te hard, dan grijpt hij op zo’n mooie manier in. Elke dag weer genieten om Sabbat zo bezig te zien met de kinderen van zijn zus.

Vanavond was het nog heerlijk weer, dus hebben we de hele avond buiten door gebracht. Ook in het donker doken The FC’s het flessenbadje in en apporteerden ze flessen. We merken nu wel dat het gehoor van ze een stuk beter is…aan het begin van de avond moesten ze nog eventjes wennen aan de hardrockmuziek van Ronald. Maar, de aankomende dagen krijgen ze nog kans genoeg om daar volledig aan te gaan wennen…of ze nu willen of niet!

Oja….we denken vandaag weer een hele gave foto gemaakt te hebben…een foto die wel wat weg heeft van een foto die we jaren geleden maakten Puko, zoon van Ghinjo…

Op de openingspagina van onze website staat de foto van Puko…kijk maar!