Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 18 augustus 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 5

03-10-2017: Dag 29

De eerste dag dat het bezoek mocht komen…en de eerste toekomstige pupeigenaren stonden vanochtend al vol ongeduld te trappelen voor de poort om hun toekomstig maatje dan eindelijk te mogen zien.

Deze eerste toekomstige eigenaren waren natuurlijk Mark en Mariette. Gisteravond hadden ze al de lange reis gemaakt, zodat ze vanochtend bijtijds The FC’s voor de eerste keer in hun armen konden sluiten. Mark en Mariette zijn al de trotse baasjes van Qarun-Sam, zoon van Ghinjo en Nick (dus “oudere, volle” broer van Sirrush), over vier weken hopen ze de trotse baasjes te worden van een teefje. En omdat Mariette toch zo fanatiek is in de training met Sam, kon ze ons vandaag mooi helpen met het maken van de portretfoto’s, welke we voor de eerste keer op het grasveld in onze tuin gingen maken. Voor The FC’s dus best wel spannend. Klik hier om de portretfoto’s te bekijken. Van Mark en Mariette kregen The FC’s naast een geweldig puppytunneltje ook een hele grote knuffelbeer. Maar, opa Raptor vond dat deze beer nog te veel naar zijn kleinzoon Sam rook, dus Raptor ging met de knuffelbeer aan de haal. Tja…hij mag dan al dik 12 jaar zijn, gekkigheid uithalen zal hij nooit verleren. Oppasmoeder Willie kwam ondertussen ook nog even kroelen met The FC’s.

’s Middags stond het volgende bezoek alweer te trappelen van ongeduld: Claudia en Patrick. Claudia is al het trotse baasje van Yoica (dochter van Lupus x zus van Shinji) en van Nita Ghin-Hawk (dochter van Ghinjo en Hawkeye). Over vier weken hoopt zij haar roedeltje uit te kunnen breiden met nog een schattig teefje.

Aan het einde van de dag waren niet alleen The FC’s moe, maar ook de grote Stars!

De gemiddelde groei bedroeg vandaag 145 gram, gemiddeld wegen The FC’s nu 3,17kg.

 

04-10-2017: Dag 30

Vandaag stonden natuurlijk alweer de volgende toekomstige pupeigenaren te trappelen van ongeduld om hun toekomstig Starretje te mogen bewonderen, maar eerst kwamen Claudia en Patrick weer even op bezoek, samen met Tina (baasje van Ilan (zoon van Zarka en Raptor), r.i.p.) en van Nolcha Ghin-Hawk (dochter van Ghinjo x Hawkeye)). Tijdens hun bezoekje konden The FC’s nog eventjes naar buiten, de rest van de dag vonden we het daarvoor te fris. Even later arriveerde dan Shana, samen met haar oma Tinneke. Shana had The FC’s sinds de geboorte natuurlijk niet meer gezien, dus ze was wel razend benieuwd naar hoe ze veranderd waren de afgelopen vier weken. Een goed dagboeklezer weet natuurlijk ook dat Shana straks een reutje mee naar huis zal gaan nemen. Vanmiddag kwam ook Evelien (baasje van o.a. Puko (zoon Ghinjo x Buffalo) r.i.p.) op bezoek en ze had voor de gezelligheid vriendin Samantha mee genomen. Ook Evelien zal over een paar weken een reutje mee naar huis gaan nemen.

The FC’s worden steeds ondernemender: kranten en speeltjes worden volop geapporteerd, de stoeipartijtjes worden harder en harder en zo komisch, soms gaan ze in de uitdaaghouding (kontje omhoog, voorpootjes plat op de grond) hun broer of zus uitdagen die ze dan vervolgens proberen te bespringen, maar op deze manier dagen ze ook hun mama en oma uit. De grote knuffelbeer die ze gisteren kregen is nu al favoriet bij ze: ze bijten er op, klimmen er op en slapen er op, tegenaan, of achter. Een groot succes dus, deze knuffelbeer!

Eten krijgen ze sinds vandaag niet meer vanaf een schoteltje, maar elke The FC krijgt zijn eigen voerbakje. Inmiddels staat er ook een grote waterbak in de ren en hebben we ook alvast de bench neer gezet.

Elke dag wegen doen we vanaf vandaag niet meer, nu ze ook vlees krijgen zullen ze vast en zeker elke dag wel goed groeien.

 

05-10-2017: Dag 31

Vandaag hebben The FC’s weer bezoek gekregen van Shana en Tinneke. Er is dus weer volop geknuffeld met The FC’s en Shana heeft weer vele mooie foto’s van ze gemaakt.

Als we de ren schoonmaken krijgen we daarbij al steeds meer hulp, dweilen met The FC’s erbij is al niet meer mogelijk!

Helaas blijken The FC’s een klein virusje te hebben opgelopen, inmiddels hebben alle The FC’s zich een paar uurtjes wat misselijk gevoeld. Echt ziek waren ze niet, maar ze hadden even geen eetlust. Hierom (en ook vanwege de harde wind) hebben we The FC’s vandaag niet buiten laten spelen…en dat was maar goed ook. Want, vanmiddag…er kwam één harde windvlaag…en daar gingen onze panelen die het terras windvrij hielden. De helft van de panelen heeft deze windvlaag niet overleefd. Maar gelukkig is dat alleen materiële schade. Nu moeten we snel een oplossing zien te bedenken om The FC’s de aankomende tijd buiten te kunnen laten spelen op een windvrij terras.

Vanavond kwamen Piet en Fimmie op bezoek. Zij zijn al de trotse baasjes van Indra-Inca (dochter van Zarka en Raptor) en het is de bedoeling dat Inca er straks een vriendinnetje bij krijgt. Dus…op één toekomstige baasje na zijn alle toekomstige baasjes al op bezoek geweest in de eerste drie dagen dat er bezoek mag komen. Wel zo leuk, dat enthousiasme!

 

06-10-2017: Dag 32

Gelukkig lijkt het virusje weer helemaal verdwenen, The FC’s voelen zich weer super. Dat merken we gelijk aan hun manier van spelen, het gaat er weer een stukje ruiger aan toe.

Vanochtend kwamen Claudia en Patrick weer op bezoek. Samen met hen hebben we The FC’s één voor één de keuken laten verkennen. Vanmiddag kregen The FC’s weer bezoek, namelijk van Kevin en Ingrid. Kevin houdt altijd wel van een dolletje met de honden. Eerst waren The FC’s aan de beurt, daarna de grote Stars…overgrootvader Raptor mocht natuurlijk weer eventjes wat pakwerk doen.

De bench is inmiddels al een gewilde slaapplek geworden. The FC’s doen ook al wat pogingen om uit de ren te klimmen, we moeten er nu dus goed op letten dat we het deurtje dicht houden.

 

07-10-2017: Dag 33

Vandaag zou eigenlijk een dag zijn zonder bezoek…zou…

Maar, toen Claudia en Patrick hoorden dat er vandaag niemand zou komen, dachten zij ook: kunnen we mooi even in alle rust genieten van The FC’s! En geef ze eens ongelijk! Dus…vanochtend zaten Claudia en Patrick weer heerlijk knus bij The FC’s in de ren…met natuurlijk oma Ghinjo!

En vanochtend werd er spontaan nog een bezoekje voor vanmiddag afgesproken, Riet en Dirk kwamen namelijk even knuffelen met The FC’s. Riet en Dirk zijn de trotse baasjes van Zaza, een liefje van onze Lupus.

We kunnen de toekomstige baasjes van onze The FC’s alvast waarschuwen: het worden waterratten! De waterbak dient natuurlijk om uit te drinken, maar The FC’s vinden het veel leuker om er dwars door heen te lopen en om er in met elkaar te stoeien. Regelmatig is het dus een waterballet in de ren.

 

08-10-2017: Dag 34

Een vermoeiend dagje vandaag, voor The FC’s. Vanochtend mochten The FC’s buiten in het zonnetje op het terras spelen. En gespeeld hebben ze…eerst met mama Sirrush, daarna met oma Ghinjo én met ome Sabbat! Wat had Sabbat het naar zijn zin met The FC’s. Eerst gaf hij ze allemaal een wasbeurt, daarna ging hij spelen met ze. Heel voorzichtig met zijn voorpoten, heel voorzichtig met zijn bek. En op een gegeven moment ging hij ze zelfs uitdagen. Dit was zo genieten voor ons!

Vanmiddag kwamen Leroy en Jeanet op bezoek met hun 10 maanden oude Déon. Leroy en Jeanet zijn de zeer trotse baasjes van o.a. Qamy-Lynn, dochter van Ghinjo en Nick en tevens oudere zus van Sirrush en Sabbat. Het was natuurlijk wel even spannend…hoe zouden The FC’s op Déon reageren en hoe zou Déon op The FC’s reageren ? Eén voor één hebben we The FC’s laten kennis maken met Déon. Het was een hele leuke en voor zowel Déon als The FC’s positieve ervaring. Ook Evelien kwam weer op bezoek, deze keer had ze vriendin Hilde mee genomen. Later in de middag konden The FC’s dan eindelijk weer naar buiten op het terras aan de tuinkant, hier hebben ze zich flink uitgeleefd. Vanavond hebben we gekeken of The FC’s schotvast zijn…we hebben ze laten spelen met ballonnen.

We hebben best wat foto’s bij het verslag van vandaag…maar ja…foto’s zeggen nu eenmaal meer als woorden.

 

09-10-2017: Dag 35

En wie kwamen er vandaag weer op bezoek? Juist ja…Claudia en Patrick! Omdat we het vanochtend te fris vonden om The FC’s buiten te laten spelen, hebben we ze binnen al lopend door de tunnel een maaltijd gegeven. Hierna moesten The FC’s afscheid nemen van Claudia en Patrick…ze zullen zich vier dagen zonder hen moeten vermaken.

Sirrush gaat meer en meer spelen met The FC’s. Dat kan ze nu natuurlijk ook doen, want The FC’s hebben haar verzorging nu wat minder nodig. Terwijl Sirrush met ze aan het spelen was, hebben we er een paraplu bij gehaald. Het enige wat The FC’s interessant vonden aan de paraplu, was dat er in gebeten kon worden, voor de rest boeide het ze totaal niet. Wat ze wel boeien…dat is ome Sabbat! Terwijl mama Sirrush ook in de ren liep, hadden ze alleen maar oog voor hun grote oom. En Sabbat ? Die genoot weer en was niet uit de ren te krijgen!

Vanavond kregen The FC’s bezoek van Conny en Bert. Zij zijn de fiere baasjes van o.a. Honcho-Ninja (dochter van Ayreon en Lupus) en van Nasho Ghin-Hawk (zoon van Ghinjo en Hawkeye). Zij hadden een leuke, half gebreide hond bij zich, die The FC’s gelijk door de ren sleepten. Maar, ook de telefoon van Conny was een interessant object, er zijn zelfs geprobeerd selfies te maken.