Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 18 augustus 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 4

26-09-2017: Dag 22

Echt…de afgelopen week is weer voorbij gevlogen! We kunnen eigenlijk niet bevatten dat het alweer drie weken geleden is dat Sirrush is bevallen van haar eerste nestje. En wat zijn we trots op Sirrush, want wat is ze een topmoeder! Ze is zo ontzettend zorgzaam…maar, ze denkt ook weer aan haar eigen pleziertjes. En dat mag ze!

Vandaag zijn The FC’s weer een paar keer buiten geweest. En met de keer zien we The FC’s moediger worden. Bleven The FC’s eerst veilig op het kussen liggen, nu gaan ze al op verkenning. We merken goed aan ze dat ze wat meer geluiden gaan waarnemen. En het leuke is, als wij de ren in komen, dan komen ze al kwispelend op ons af! De ontwikkeling gaat nu heel snel!

De groei blijft er ook nog goed in zitten, vandaag zijn ze gemiddeld 102 gram gegroeid en met hun drie weken leeftijd wegen ze gemiddeld nu iets meer als 2,2 kilo.

De portretfoto’s zijn vandaag voor het eerst buiten gemaakt, wel nog op het voor The FC’s vertrouwde kleed.  Tijdens het maken van de portretfoto’s zijn we er wel achter gekomen dat van de zes puppies er maar vijf een ODH zijn…de andere is een wolf…, deze kon nl. huilen als de beste! Klik hier om de portretfoto’s te bekijken.

 

27-09-2017: Dag 23

De tandjes zijn goed aan het door komen en dat merken we ook, want overal wordt in gehapt. In onze neus, in onze haren, in onze handen, in de poten van de andere Stars, maar gelukkig ook in de speeltjes. Het onderlinge stoeien gaat er soms al aardig hard aan toe, soms staan ze tegenover elkaar lelijk te doen en flink te grommen. Maar daar is dan mama Sirrush, die gelijk tussenbeide komt, want Sirrush kan hier absoluut niet tegen. Gelukkig voor Sirrush is ook oma Ghinjo er nog, die het liefst de hele dag bij The FC’s is om ze in de gaten te houden, om ze te verzorgen, maar ook al om ze op te voeden (het is blijkbaar al nodig). Voor Shapash beginnen The FC’s nu al wat te druk te worden, ze is nog wel nieuwsgierig, maar helaas voor haar zijn The FC’s nu te actief aan het worden. Ome Sabbat gaat The FC’s ook steeds leuker vinden. Ook vandaag zijn The FC’s gemiddeld goed gegroeid: 108 gram.

 

28-09-2017: Dag 24

Het is ze gelukt! The FC’s zijn vandaag voor het eerst zelfstandig naar buiten gelopen. Toch dapper van ze, want daarvoor moeten ze wel een schuin aflopende plank af. Er wordt al aardig wat afgespeeld met de speeltjes en inmiddels worden ook de kranten door de ren heen verplaatst. The FC’s krijgen nu drie keer per dag een schoteltje met melk ter voorbereiding op de eerste maaltijd met vlees. De gemiddelde groei was vandaag enorm: 128 gram. Ook vandaag hebben we weer enorm genoten van oma Ghinjo, ze zorgt voor The FC’s alsof het haar eigen kinderen zijn.

 

29-09-2017: Dag 25

De dag waarop The FC’s voor de eerste keer een heel klein beetje vlees door hun puppenmelk kregen. En dat het in de smaak viel, dat was wel duidelijk, want in een rap tempo hadden ze elk hun eigen schoteltje schoon leeg gelebberd. Sirrush zorgt er nog altijd voor dat de nachten volledig in rust verlopen, de gehele nacht horen we haar en haar The FC’s totaal niet. Overdag vindt Sirrush het wel prima dat oma Ghinjo veel mee helpt in de verzorging. Omdat het hier vanavond op ons terras nog heerlijk vertoeven was, mochten The FC’s vanavond even “buiten spelen”. Natuurlijk waren mama Sirrush en oma Ghinjo erbij, maar ook ome Sabbat kwam mee spelen. Vanavond hebben The FC’s ook kennis gemaakt met de muziekhond. Ze keken er naar, hapten er wat in, maar vonden hem voor de rest niet echt bijster interessant. Gemiddeld zijn The FC’s vandaag 106 gram gegroeid en ligt het gemiddelde gewicht al boven de 2½ kg!.

 

30-09-2017: Dag 26

Toen The FC’s vanochtend buiten op het terras waren, begon het te regenen. Niet dat The FC’s nat konden worden, maar ze konden de regen wel horen (dus een nieuw geluid voor ze), net zoals een zware trekker die voorbij kwam rijden. Op zaterdagmiddag komt Erik, baasje van Dhirai-Dooley’s (zoon van Shinji) en tevens baasje van Jerzy-Juxta (zoon van Shinji x Raptor) altijd bij ons speuren, om vervolgens door te gaan naar de IPO-training. Sirrush kent Erik erg goed, dus hij mocht van haar wel even knuffelen met The FC’s. Ware het niet dat Erik pech had…The FC’s lagen namelijk in een diepe slaap. Vanmiddag kwam ook Willie, de grote vriendin van Sirrush, om eventjes op The FC’s te passen, zodat de Stars die niet mee gingen naar de training, even lekker aan de wandel konden. Sirrush kan er absoluut nog niet tegen als The FC’s met elkaar aan het “vechten” zijn, maar, ze kan er nu ook niet tegen als wij gekke geluidjes maken waar we The FC’s aan willen laten wennen. Zelfs de roltoeter vond ze maar niks. De volgende keer moeten we Sirrush dus maar eventjes uit de ren laten als we afwijkende geluiden gaan maken voor The FC’s. Vandaag hebben The FC’s weer een paar keer een schoteltje met puppenmelk en een klein beetje vlees gekregen. De groei zat er vandaag ook weer goed in, gemiddeld zijn ze 149 gram gegroeid (waar een klein beetje vlees al niet voor kan zorgen!).

 

01-10-2017: Dag 27

Inmiddels zijn de hoektandjes van The FC’s al goed door gekomen, dit merken we ook aan de onderlinge stoeipartijtjes, want regelmatig lijken ze elkaar toch wat pijn te doen. The FC’s weten al goed via welke kant hun mama de ren in komt, maar ze weten ook heel goed via welke kant ze naar buiten kunnen. Met groot gemak lopen ze nu naar buiten en weer naar binnen…en weer naar buiten. Gemiddeld zijn The FC’s vandaag 163 gram gegroeid.

 

02-10-2017: Dag 28

De laatste dag zonder “bezoek”…dus, wij hebben het er nog eventjes van genomen! En of Sirrush het aanvoelde…hield ze zich de afgelopen dagen alleen bezig met de verzorging, vandaag begon ze in ene uitgebreid te spelen met haar The FC’s!  Hier genoten we zo van, dat we er geen seconde aan gedacht hebben om het fototoestel te pakken. The FC’s hebben vandaag ook kennis gemaakt met de “kerstman” en de “kersthond”. Maar, beiden werden niet echt interessant gevonden door The FC’s. Misschien omdat ze moe waren, misschien omdat de kennismaking nog ietsje te vroeg was. Gemiddeld zijn The FC’s vandaag 155 gram gegroeid. Nu op naar nog een rustig nachtje, vanaf morgen gaan The FC’s veel nieuwe mensen leren kennen…