Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 18 augustus 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 3

19-09-2017: dag 15

Tis eigenlijk niet te geloven…The Feyenoord Champions houden ons alweer twee weken gezelschap!

Vandaag begon met een heel bijzonder momentje: The FC’s hadden hun buikjes vol gedronken, Sirrush lag relaxt in de keuken, de ren staat gewoon open. Overopa Raptor gaat een kijkje nemen bij The FC’s, Sirrush vindt het prima. Maar, dan gaat ook oma Ghinjo een kijkje nemen…en in ene denkt Sirrush…twee in de ren bij MIJN The FC’s??? Dat wordt teveel! Dus Sirrush gaat de ren in en blokt heel rustig Ghinjo bij een The FC-tje weg. Ghinjo druipt af…maar, dan is Raptor nog in de ren. Sirrush gaat er bij liggen en houdt Raptor goed in de gaten. Als Raptor met zijn neus te dicht in de buurt komt van een The FC-tje maakt Sirrush hem duidelijk dat ook hij weg moet wezen! En jahoor, Raptor verlaat de ren…in alle rust! Wat een topmoeder, die Sirrush!

Dringen in de ren

Sirrush houdt haar opa Raptor in de gaten

 

Maar goed…The FC’s zijn nu twee weken oud…dus moesten er natuurlijk weer foto’s gemaakt worden. Dat ging op zich nog wel makkelijk, ware het niet dat de ene The FC wat onderzoekender was als de andere. Wat ook altijd moet gebeuren, op twee weken leeftijd, is een vreselijk vieze ontworming! Maar, gelukkig voor The FC’s, viel het eigenlijk allemaal best wel mee. Misschien komt de ontworming wel op tijd, want vandaag zijn The FC’s gemiddeld maar 54 gram gegroeid. Hun gemiddelde gewicht, met precies twee weken, komt uit op ruim 1,6 kilo!

Altijd een rotklusje, die eerste ontworming

Stoer!

Nog stoerder!

De mannen…Dirk en Jeepee…of is het nu Jeepee en Dirk ?

 

Wilt u de portretfoto’s zien? Klik dan hier!

 

20-09-2017: Dag 16

Inmiddels zijn we begonnen met de zindelijkheidstraining: naast het kleedje in de ren hebben we nu kranten gelegd…en jawel…het eerste plasje en kakje is er al op gedaan. Toevallig stonden wij er met onze neus bovenop toen het eerste kakje op een krant werd gelegd, Sirrush was er geheel niet blij mee dat ze het niet zelf op mocht ruimen, maar dat wij het kakje opruimden.

Shapash had vandaag ook even een heel moedig momentje: Haar hele leven al moet Shapash niks weten van pupjes, pas als ze een maand of vier zijn, dan gaat Shapash ze leuk vinden. Maar, The FC’s trekken wel heel erg haar aandacht, het liefst ligt Shapash hele dagen naast de ren The FC’s in de gaten te houden. Maar in de ren gaan? Dat was voor Shapash nog altijd een stap te ver. Maar, vandaag ondernam ze dan, uit haarzelf, toch een poging toen The FC’s lagen te slapen. Heel voorzichtig snuffelde ze The FC’s af…tot er eentje bewoog! Shapash wist niet hoe snel ze weer uit de ren weg moest komen, onze held. Maar, beter zo, dan dat ze The FC’s van schrik wat aan zou doen.

Ondanks de ontworming gisteravond zijn The FC’s vandaag toch nog gemiddeld 69 gram gegroeid.

Liggen voor een grondige wasbeurt

 

21-09-2017: Dag 17

Het gaat eigenlijk al best goed met de zindelijkheidtraining, de meeste plasjes worden al op de kranten gedaan, de meeste kakjes…tja…die heeft mama Sirrush nog in de gaten! Een paar keer vandaag is mama Sirrush de klos geweest: na het melkdrinken gaan The FC’s op onderzoek uit…oren en voorpoten van mama Sirrush zijn gewild om te onderzoeken…én…om in te happen!

Omdat vanmiddag de zon heerlijk op ons terras scheen en we daar geheel uit de wind konden vertoeven, hebben we The FC’s eventjes mee naar buiten genomen. Mama Sirrush was er natuurlijk bij…en wie er ook bij was…natuurlijk…overopa Raptor! Heel opvallend, hij mag van Sirrush overal met zijn neus bovenop zitten. Maar, ook oma Ghinjo mocht er op toezien dat The FC’s het voor de eerste keer buiten goed hadden.

Vanavond was er voor ons een heel bijzonder momentje: Ayreon gaf aan de ren in te willen om bij The FC’s te kijken. Een paar keer had Ayreon wel al aan de rand van de ren gekeken, maar verder wilde ze nog steeds niet komen. Maar, vanavond in ene, wilde ze blijkbaar toch nader kennis maken met The FC’s. Sirrush vond het eerst eigenlijk niet zo’n goed plan, maar toen wij haar zeiden dat het goed was, vond ook Sirrush het goed dat Ayreon kwam kennismaken met The FC’s. Maar, nog voordat wij een fototoestel hadden kunnen pakken, had Ayreon alweer genoeg gezien en verliet ze de ren.

The FC’s hebben vandaag weer goed hard gewerkt om hun buikjes te vullen, gemiddeld zijn ze nl. 92 gram gegroeid!

 

22-09-2017: Dag 18

The FC’s staan inmiddels al zo stevig op hun pootjes, dat het ze geen moeite meer kost om van de ene kant van de ren naar de andere kant van de ren te lopen. En als ze onderweg een hindernis tegen komen in de vorm van broer of zus, dan lopen ze daar gewoon over heen. De weg naar de tepel weten ze nog altijd erg goed te vinden, vandaag zijn ze nl. gemiddeld gewoon weer eventjes 88 gram gegroeid. Nadat Ayreon gisteravond in de ren is wezen kijken, mag van Sirrush niemand meer de ren in waar zij bij is, op Raptor na. Dit is wel heel opvallend. Maar, zelfs Ghinjo en Sabbat, toch de mama en broertje van Sirrush, mogen niet meer in de ren komen. Gelukkig voor Ghinjo gaat Sirrush nog wel eens naar buiten zodat Ghinjo in alle rust van haar kleinkinderen kan genieten. Want oh…Ghinjo wordt met de dag een trotsere oma!

Ghinjo kijkt naar haar stoeiende kleinkinderen

Zo…die in het midden heeft duidelijk de Ghinjo-genen mee gekregen!

Zal oma ook melk hebben ?

De 2-kilo-grens is bereikt!

 

23-09-2017: Dag 19

Op deze zonnige en warme herfstdag hebben we The FC’s een paar keer eventjes mee naar buiten genomen. Nog niet al te lang per keer, want The FC’s vinden het nog best wel spannend. Gelukkig is daar altijd wel weer een grote Star die ze gerust stelt.

Een trouw lezer was het al opgevallen: alle Stars zijn al bij The FC’s geweest…alleen Luchie nog niet. Dit is bewust: Sirrush duldt Luchie momenteel niet bij haar in de buurt, dus als Sirrush bij The FC’s is, dan kan Luchie er niet bij zijn. Maar, ook als Sirrush eventjes niet bij haar The FC’s is, dan reageert Luchie nog te onstuimig naar The FC’s om haar met een gerust hart bij ze te laten. Dus vandaar dat Luchie er nog niet bij is geweest. We nemen natuurlijk geen enkel risico.

Wat we vandaag al een beetje verwacht hadden (Sirrush is veel buiten geweest en heeft er een behoorlijk actieve dag op zitten), zijn The FC’s vandaag wat minder gegroeid als de afgelopen tijd, nl. “maar” 62 gram. Morgen Sirrush dus toch maar weer iets rustiger houden…al zal dat moeilijk worden, want Sirrush denkt de hele wereld al weer aan te kunnen!

Klik op de foto om naar een kort filmpje te gaan.

 

24-09-2017: Dag 20

The FC’s hebben vandaag voor de 1e keer puppymelk gehad, dat ging er uiteraard wel in. Dat gaat zeker de 1e keer nog niet zonder morsen, maar dan is daar gelukkig altijd nog moeder Sirrush die maar wat graag de restjes van de pups aflikt. Ook vandaag was het prachtig weer en hebben The FC’s een korte tijd buiten uit de wind en in de zon doorgebracht. Met zulk mooi weer vertoeven we zelf ook de hele dag buiten en dan kost het regelmatig flink wat moeite om Sirrush weer bij haar pups te krijgen, want zij vindt het buiten zijn ook heerlijk. De stoeipartijtjes stellen nog niet veel voor, daarvoor is de coördinatie nog niet voldoende, maar de grommetjes onderling worden wel met de dag steviger en dat is best lachwekkend om te horen.
De gemiddelde groei was vandaag 70 gram.

Wat ligt daar nu in dat bord ?

Veilig bij mama buiten

 

25-09-2017: Dag 21

Tja…The FC’s zijn vernoemd naar voetballers…dus hun eerste speeltje moest natuurlijk wel een bal zijn! En die hebben ze vandaag gekregen, een bal met flapjes er aan, waar The FC’s lekker in kunnen bijten! En met deze bal wisten The FC’s al goed raad, grote kans dat ze straks aardig wat ballen zullen gaan slopen! Ook vandaag hebben ze weer een klein beetje puppenmelk van een bordje mogen drinken en hebben ze even buiten vertoefd. En voor ons zo opvallend en zo bijzonder…Shapash verliest ze niet uit het oog! The FC’s hebben vandaag flink hun best gedaan om hun buikjes vol te drinken, gemiddeld zijn ze nl. maar liefst 105 gram gegroeid!