Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 17 juli 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 2

12-09-2017: Dag 8

Als de aankomende weken net zo snel voorbij gaan als de afgelopen week, dan zullen de toekomstige baasjes vast heel blij zijn! Want…het lijkt ons toch dat de toekomstige baasjes de dagen aftellen tot ze hun The FC-tje op mogen komen halen…of niet soms ?

Alweer 1 week oud zijn ze, The FC’s. Pupjes kunnen we ze al niet meer noemen, ze zijn de afgelopen week zo gegroeid, dat ze niet eens meer in het bakje op de weegschaal passen! Ook vandaag zijn ze weer gemiddeld 85 gram gegroeid, alle The FC’s wegen nu meer als een kilo, het gemiddelde gewicht is nu 1.125gram, op een paar gram na is het gezamenlijk gewicht dus verdubbeld! Sirrush neemt haar moedertaak nog altijd zeer serieus, al vindt ze het ook heerlijk om weer even te mogen dollen met m.n. haar broer Sabbat en mama Ghinjo.

Vandaag werden natuurlijk ook weer portretfoto’s gemaakt van The FC’s. Klik hier om deze te bewonderen.

 

13-09-2017: dag 9

Een stormachtige dag buiten…een heerlijk relaxte dag binnen bij The FC’s en hun mama Sirrush. The FC’s doen nog niks anders als slapen en hun buikjes vol drinken. Dat drinken, dat gaat ze steeds sneller af. Ook vandaag zijn ze weer goed gegroeid, gemiddeld nl. 83 gram. Raptor mocht vandaag ook eventjes kijken bij The FC’s. Raptor reageerde zoals we van hem gewend zijn: loopt in alle rust naar de werpkist, snuffelt eventjes kort en laat zich vervolgens, een halve meter naast de werpkist, op zijn rug vallen om gekroeld te worden. Gekke overgrootopa hoor!

 

14-09-2017: Dag 10

Schreven we gisteren nog, dat The FC’s niks anders doen als slapen en drinken…nou…inmiddels hebben we de eerste “spelmomentjes” al waargenomen. In slow motion rolden ze over elkaar heen en hapten ze in elkaars koppies, zo leuk om te zien. De stembanden worden soms ook al goed getraind: komen ze niet snel genoeg bij een tepel of vallen ze pardoes van een tepel af…nou, dan horen we ze wel hoor! The FC’s kunnen dan al goed duidelijk maken dat ze niet blij zijn met hoe het verloopt.

Oma Ghinjo komt nu ook regelmatig even kijken bij haar kleinkinderen. En ze neemt haar taak als oma ook al serieus: eerst even snuffelen voor de ingang van de werpkist, maar daarna stapt ze gewoon de werpkist in en duwt ze haar neus even tegen alle The FC’s en onderwerpt ze ze aan haar grondige inspectie. Sabbat wordt ook met de dag nieuwsgieriger, alleen voor de werpkist naar The FC’s kijken, dat is niet meer interessant genoeg. Nee, hij wil de werpkist in! Maar ja…daar denkt Sirrush toch nog anders over!

Oja…de gemiddelde groei blijft zeer constant…vandaag nl. weer een gemiddelde groei van 85gram!

 

15-09-2017: Dag 11

De ruimte in de werpkist begint eigenlijk al te klein te worden, zo is het voor Sirrush soms moeilijk om een plekje te vinden waar ze goed kan liggen, zodat haar The FC’s hun buikjes vol kunnen drinken. We laten ze nu nog eventjes in de werpkist, ze kunnen nog niet goed genoeg lopen (ze doen net hun eerste pogingen daartoe) om ze al in een wat grotere ren te doen. En we zijn er toch altijd bij als Sirrush de werpkist in gaat om haar The FC’s te laten drinken, dus, mocht er echt ruimtegebrek zijn, dan kunnen wij wel de helpende hand bieden. Inmiddels kunnen The FC’s al aardig zelfstandig een plasje en een kakje doen, m.n. vanochtend waren ze hier goed mee op dreef! Misschien dat dit er ook voor gezorgd heeft dat de gemiddelde groei vandaag wat tegen valt…”maar” 60 gram!

 

16-09-2017: Dag 12

Terwijl Sirrush haar moedertaak ook vandaag weer serieus nam (al wil ze wel nu graag zelf ook weer “in actie” komen), genoot haar broer Sabbat van een survivaldagje met het vrouwtje. Inmiddels zijn de oogjes al goed aan het open gaan. Vandaag is de laatste dag dat The FC’s doorbrengen in de werpkist in de woonkamer, morgen verhuizen we ze naar de “ren” in de keuken.

Soms leggen we één van The FC’s eventjes apart bij mama Sirrush neer om te drinken. Vanavond deden we dat ook, toen Sabbat naast zijn zus Sirrush op de bank lag bij te komen van de survival. Sirrush interesseerde het niet…Sabbat had niks in de gaten!

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 83 gram.

 

17-09-2017: Dag 13

Vandaag stond in het teken van de grote verhuizing van The FC’s…uit de werpkist in de woonkamer…naar de grote ren in de keuken! Mama Sirrush zorgde er natuurlijk voor dat alles goed verliep, maar ook oma Ghinjo, ome Sabbat en zelfs tante Shapash zaten er met hun neuzen bovenop. Sirrush heeft er geen enkel probleem mee als één van de andere Stars langs de ren loopt, alleen Luchie mag nog niet in de buurt van The FC’s komen. Wilt u weten hoe The FC’s het nu doen in hun nieuwe omgeving? Klik dan op de foto hieronder om een kort filmpje te bekijken.

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 60 gram.

 

18-09-2017: Dag 14

De eerste nacht in de grote ren is probleemloos verlopen. De ren wordt al wat verkend, zo snuffelen ze met hun koppies hoog de kleden af die over de ren heen hangen. Wel vinden ze het nog lekker om op het warme kleed te liggen. Ze sabbelen al steeds meer aan elkaar en klauteren ook heel makkelijk over elkaar heen. Ze kunnen zich heerlijk lui uitrekken, blijft elke keer weer een prachtig gezicht. Ook vandaag zijn The FC’s weer goed gegroeid, gemiddeld nl. 79 gram.

Niet alleen The FC’s moeten af en toe een slokje nemen

Nu nog een liefdevol kluitje