Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 21 november 2017

Scroll to top

Top

Dagboek week 1

Dagboekverslag eerste week van de T-Stars, The Feyenoord-Champions, afgekort, The FC’s

 

05-09-2017: de dag van de geboorte

Omdat we maandag al wisten dat de geboorte van het eerste nestje van Sirrush er al aan zat te komen, arriveerden hier, midden in de nacht, Shana en Maxim. Vele dagboekverslag lezers zullen Shana nog wel kennen: als jong verlegen meisje kwam ze, zo’n 12 jaar geleden, samen met haar moeder, bij ons op bezoek voor kennismaking. Een tijd later werden zij en haar moeder de trotse baasjes van Egun, zoon van Zarka en Rohan. Maar, inmiddels is Shana uitgegroeid tot een volwassen dame en na lang wachten, was de tijd daar om dan eindelijk een eigen Star in de armen te mogen sluiten. En wij vonden het wel leuk, als ze haar eigen Star geboren zou zien worden.

Helaas kon onze vaste bevallingspartner Henk niet bij de bevalling aanwezig zijn.

Dinsdag, aan het einde van de ochtend kreeg Sirrush de eerste persweeën en om een paar minuten na twaalf uur werd haar eerste pup geboren, een flinke kerel. Sirrush had wel een leuk plekje uitgezocht om te gaan bevallen: op de bank in de woonkamer! Ondertussen hadden we Willie, baasje van Ghiva-Lupa (dochter van Shinji en Raptor, zus van Ghinjo) en van Speknek Slayer (zoon van Ghinjo en Nick, broer van Sirrush en Sabbat), gebeld, want we wilden deze bijzondere gebeurtenis ook graag met haar delen. Willie is de grootste vriendin van Sirrush. In een vlot tempo zette Sirrush nog vijf pupjes op de wereld, allen met (voor ons) flinke gewichten.

Sirrush bleek, net als haar moeder Ghinjo, een geboren moedertje te zijn. Al direct na de geboorte van haar eerste pup, nam ze haar moedertaak serieus op.

Het volledige bevallingsverslag kunt u hier lezen.

Dirk is geboren

Vier zijn er al

06-09-2017: dag 2

Vandaag genoten we, samen met Shana en Maxim, van ons voortreffelijk moedertje Sirrush en The FC’s. We maakten de portretfoto’s. Al hadden we ons hier wel heel makkelijk van af kunnen maken, want, ook vandaag leken The FC’s nog altijd een eeneiige zesling. Klik hier om de portretfoto’s te bekijken. ’s Avonds vertrokken Shana en Maxim weer huiswaarts. De FC’s hebben vandaag hun buikjes goed vol gedronken, gemiddeld zijn ze 72 gram gegroeid.

Vol trots presenteren wij: The Feyenoord Champions

 

07-09-2017: dag 3

We zijn echt trots op Sirrush, zo goed als ze het doet. Ze is zo ontzettend verzorgend. Wel wil ze eigenlijk al weer mee aan de wandel, maar helaas…dat doen we nog maar eventjes niet. Ghinjo en Luchie zijn wel heel nieuwsgierig naar The FC’s, maar ook zij moeten nog eventjes geduld hebben voor ze mogen kijken. Sirrush haar melk heeft ook vandaag voor een goede gemiddelde groei gezorgd: 75 gram.

De werpkist wordt schoongemaakt, maar zo’n biabed ligt ook wel lekker

Duidelijk de Raptor-genen

 

 08-09-2017: Dag 4

Wat kunnen we schrijven over een nestje wat de eerste vier dagen zo naar tevredenheid verloopt ? Eigenlijk weinig. Sirrush is een gigantisch relaxte mama. Elk geluidje, elke beweging van The FC’s neemt ze waar. Ze wast en verzorgt ze zo ontzettend goed! En uur na uur kan ze op zo’n mooie relaxte manier in de werpkist bij The FC’s liggen…voor ons gewoon enorm genieten! The FC’s maken dankbaar gebruik van de goede zorgen van hun mama, want gemiddeld zijn ze vandaag gewoon weer eventjes 83 gram gegroeid!

Midden in de nacht…Sirrush ligt in dromenland

Omrollen en gewoon weer verder slapen

Buikje vol gedronken en uitbuiken maar…van deze foto wordt, denken wij, Joyce wel heel erg blij ?

 

09-09-2017: Dag 5

Beelden zeggen meer als woorden…vandaar dat we vandaag maar een kort filmpje hebben gemaakt over The FC’s. Enne…de groei zit er nog steeds goed in, vandaag zijn The FC’s nl. weer 76 gram gegroeid.

Klik op de foto om naar een kort filmpje te gaan

 

10-09-2017: Dag 6

The FC’s worden al sterker en sterker: ze richten hun koppies al meer op en tijgeren al aardig vlot door de werpkist heen. Hun buikjes drinken ze steeds sneller vol, wat betekent dat Sirrush tussendoor eventjes uit de werpkist kan en ook gaat. Zo is ze vandaag een paar keer buiten geweest om even te spelen met de bal en wat zoekspelletjes te doen. De gemiddelde groei bedraagt vandaag 81 gram…en ja hoor, de eerste heeft de 1-kilo-grens al bereikt!

Lekker slapen…of is hier sprake van een beginnende rangorde ?

 

11-09-2017: Dag 7

Feest vandaag bij The Stars, want mama Sirrush en haar broertje Sabbat zijn vandaag 3 jaar geworden! Deze verjaardag moest toch een beetje gevierd worden, dus mocht Sirrush vandaag weer eventjes kort mee aan de wandel. En Sabbat? Die mocht vandaag kennis maken met The FC’s. Wat was Sabbat nieuwsgierig, maar wat vond hij het ook spannend. Heel voorzichtig kwam hij dichterbij de werpkist. Na even een rondje om de kist te hebben gelopen, overwon toch zijn nieuwsgierigheid het en snuffelde hij aan The FC’s. En het mooie was…Sirrush was er gewoon bij en zij vond het allemaal prima! Heel opvallend, want bijvoorbeeld Luchie en Shapash, die mogen nog niet hun neus om de hoek van de woonkamer steken!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart, een slagroomtaart wel te verstaan. En slagroom? Dat hebben ook The FC’s weer vandaag tot zich genomen, want gemiddeld zijn ze vandaag 85 gram gegroeid. Inmiddels wegen er al vijf meer als 1 kilo en zit de zesde strak tegen deze magische grens aan!