Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 17 juli 2018

Scroll to top

Top

Dagboek week 1

Dagboekverslag eerste week van de T-Stars, The Feyenoord-Champions, afgekort, The FC’s

 

05-09-2017: de dag van de geboorte

Omdat we maandag al wisten dat de geboorte van het eerste nestje van Sirrush er al aan zat te komen, arriveerden hier, midden in de nacht, Shana en Maxim. Vele dagboekverslag lezers zullen Shana nog wel kennen: als jong verlegen meisje kwam ze, zo’n 12 jaar geleden, samen met haar moeder, bij ons op bezoek voor kennismaking. Een tijd later werden zij en haar moeder de trotse baasjes van Egun, zoon van Zarka en Rohan. Maar, inmiddels is Shana uitgegroeid tot een volwassen dame en na lang wachten, was de tijd daar om dan eindelijk een eigen Star in de armen te mogen sluiten. En wij vonden het wel leuk, als ze haar eigen Star geboren zou zien worden.

Helaas kon onze vaste bevallingspartner Henk niet bij de bevalling aanwezig zijn.

Dinsdag, aan het einde van de ochtend kreeg Sirrush de eerste persweeën en om een paar minuten na twaalf uur werd haar eerste pup geboren, een flinke kerel. Sirrush had wel een leuk plekje uitgezocht om te gaan bevallen: op de bank in de woonkamer! Ondertussen hadden we Willie, baasje van Ghiva-Lupa (dochter van Shinji en Raptor, zus van Ghinjo) en van Speknek Slayer (zoon van Ghinjo en Nick, broer van Sirrush en Sabbat), gebeld, want we wilden deze bijzondere gebeurtenis ook graag met haar delen. Willie is de grootste vriendin van Sirrush. In een vlot tempo zette Sirrush nog vijf pupjes op de wereld, allen met (voor ons) flinke gewichten.

Sirrush bleek, net als haar moeder Ghinjo, een geboren moedertje te zijn. Al direct na de geboorte van haar eerste pup, nam ze haar moedertaak serieus op.

Het volledige bevallingsverslag kunt u hier onder lezen.

Hoera…na drie jaar weer pupjes in huize Of Shinji’s Star! Nou ja…pupjes???

Maandagochtend 4 september is er een behoorlijke temperatuurdaling bij Sirrush waarneembaar, wat normaliter betekent dat de bevalling ca. 1 dag later te verwachten valt.

De rest van die dag en ook ’s nachts is Sirrush in toenemende mate onrustig, moet steeds vaker naar buiten voor een plasje en wil ook her en der in de tuin graven, maar er dient zich nog geen bevalling aan.

De dag erna in de loop van de ochtend wordt het wel duidelijk, dat die dag de bevalling gaat plaatsvinden. Als zo tegen het einde van de ochtend de 1e persweeën zich aandienen, weten we dat de geboorte niet lang meer zal duren. Sirrush heeft het wel moeilijk en als net na 12 uur de 1e pup ter wereld komt, blijkt wel waarom ze het moeilijk had, want de pup is erg fors. Direct nadat de pup geboren is, ontfermt Sirrush zich over haar kind en begint dit te wassen en de navelstreng af te bijten. Het blijft toch altijd weer verwonderlijk om te zien hoe goed een moeder bij haar 1e nest toch direct weet wat er moet gebeuren. Na de 1e verzorging kruipt de pup meteen zelfstandig naar de tepel. Een ½ uur later kondigt de 2e pup zich aan en nu het geboortekanaal wat opgerekt is, komt deze pup een stuk gemakkelijker ter wereld. En vanaf dat moment heeft Sirrush het tempo er goed in, want elke 20 a 25 minuten wordt er een pup geboren en om 14.30 hebben we al 6 pups.

Maar daarna wordt het stil, op een gegeven moment kunnen we aan Sirrush zien, dat de bevalling er wel eens op kon zitten en na contact en controle met de dierenarts zo rond het begin van de avond, blijkt inderdaad dat Sirrush leeg is.

Al tijdens de bevalling, maar ook daarna stellen we trots, blij en ook wel enigszins verwonderd vast, dat Sirrush haar 1e bevalling zo ontzettend goed gedaan heeft, in alle opzichten precies zoals haar moeder Ghinjo : 2 stuiterkuikens van de bovenste plank, maar bij hun 1e bevalling de rust zelve en vanaf geboorte direct weten wat er moet gebeuren, wederom geweldig om mee te mogen maken hoe mooi dat natuurlijke instinct aanwezig is.

 

Namen :

Toen we wisten dat Sirrush drachtig was, was het thema voor de namen van de pups al snel beslist.

Tja, wij zijn groot Feyenoord-fan en ter ere van het kampioenschap van onze club afgelopen seizoen, besloten we om als thema namen van spelers uit kampioensploegen te kiezen. Nu zijn er maar heel weinig Feyenoord-spelers met een naam welke begint met een T, dus hebben we maar wat creativiteit hierop los gelaten en begint elke naam van een pup met “The Feyenoord Champions”, afgekort “The FC’s” en dan vervolgens de naam van een speler. Uiteraard heeft de 1e reu de naam Dirk gekregen naar Dirk Kuijt.

 

Hieronder alle namen:

Reutje: Dirk, van Dirk Kuijt

Reutje: JeePee, van JeanPaul van Gastel

Teefje: Tonny, van Tonny Vilhena

Teefje: Ricky, van Rick Karsdorp

Teefje: Keessie, van Kees van Wonderen

Teefje: Vanni, van Giovanni van Bronckhorst

Dirk is geboren

Vier zijn er al

06-09-2017: dag 2

Vandaag genoten we, samen met Shana en Maxim, van ons voortreffelijk moedertje Sirrush en The FC’s. We maakten de portretfoto’s. Al hadden we ons hier wel heel makkelijk van af kunnen maken, want, ook vandaag leken The FC’s nog altijd een eeneiige zesling. Klik hier om de portretfoto’s te bekijken. ’s Avonds vertrokken Shana en Maxim weer huiswaarts. De FC’s hebben vandaag hun buikjes goed vol gedronken, gemiddeld zijn ze 72 gram gegroeid.

Vol trots presenteren wij: The Feyenoord Champions

 

07-09-2017: dag 3

We zijn echt trots op Sirrush, zo goed als ze het doet. Ze is zo ontzettend verzorgend. Wel wil ze eigenlijk al weer mee aan de wandel, maar helaas…dat doen we nog maar eventjes niet. Ghinjo en Luchie zijn wel heel nieuwsgierig naar The FC’s, maar ook zij moeten nog eventjes geduld hebben voor ze mogen kijken. Sirrush haar melk heeft ook vandaag voor een goede gemiddelde groei gezorgd: 75 gram.

De werpkist wordt schoongemaakt, maar zo’n biabed ligt ook wel lekker

Duidelijk de Raptor-genen

 

 08-09-2017: Dag 4

Wat kunnen we schrijven over een nestje wat de eerste vier dagen zo naar tevredenheid verloopt ? Eigenlijk weinig. Sirrush is een gigantisch relaxte mama. Elk geluidje, elke beweging van The FC’s neemt ze waar. Ze wast en verzorgt ze zo ontzettend goed! En uur na uur kan ze op zo’n mooie relaxte manier in de werpkist bij The FC’s liggen…voor ons gewoon enorm genieten! The FC’s maken dankbaar gebruik van de goede zorgen van hun mama, want gemiddeld zijn ze vandaag gewoon weer eventjes 83 gram gegroeid!

Midden in de nacht…Sirrush ligt in dromenland

Omrollen en gewoon weer verder slapen

Buikje vol gedronken en uitbuiken maar…van deze foto wordt, denken wij, Joyce wel heel erg blij ?

 

09-09-2017: Dag 5

Beelden zeggen meer als woorden…vandaar dat we vandaag maar een kort filmpje hebben gemaakt over The FC’s. Enne…de groei zit er nog steeds goed in, vandaag zijn The FC’s nl. weer 76 gram gegroeid.

Klik op de foto om naar een kort filmpje te gaan

 

10-09-2017: Dag 6

The FC’s worden al sterker en sterker: ze richten hun koppies al meer op en tijgeren al aardig vlot door de werpkist heen. Hun buikjes drinken ze steeds sneller vol, wat betekent dat Sirrush tussendoor eventjes uit de werpkist kan en ook gaat. Zo is ze vandaag een paar keer buiten geweest om even te spelen met de bal en wat zoekspelletjes te doen. De gemiddelde groei bedraagt vandaag 81 gram…en ja hoor, de eerste heeft de 1-kilo-grens al bereikt!

Lekker slapen…of is hier sprake van een beginnende rangorde ?

 

11-09-2017: Dag 7

Feest vandaag bij The Stars, want mama Sirrush en haar broertje Sabbat zijn vandaag 3 jaar geworden! Deze verjaardag moest toch een beetje gevierd worden, dus mocht Sirrush vandaag weer eventjes kort mee aan de wandel. En Sabbat? Die mocht vandaag kennis maken met The FC’s. Wat was Sabbat nieuwsgierig, maar wat vond hij het ook spannend. Heel voorzichtig kwam hij dichterbij de werpkist. Na even een rondje om de kist te hebben gelopen, overwon toch zijn nieuwsgierigheid het en snuffelde hij aan The FC’s. En het mooie was…Sirrush was er gewoon bij en zij vond het allemaal prima! Heel opvallend, want bijvoorbeeld Luchie en Shapash, die mogen nog niet hun neus om de hoek van de woonkamer steken!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart, een slagroomtaart wel te verstaan. En slagroom? Dat hebben ook The FC’s weer vandaag tot zich genomen, want gemiddeld zijn ze vandaag 85 gram gegroeid. Inmiddels wegen er al vijf meer als 1 kilo en zit de zesde strak tegen deze magische grens aan!